„Дунав“ се готви за Лига Европа

3
Засега обаче БФС се снишава и мълчи
Засега обаче БФС се снишава и мълчи Снимка: LAP.bg

В Русе очакват официалното становище на БФС, кой ще бъде четвъртият представител на България в европейските клубни турнири.

Информацията трябваше да изтече още на 5 юни следобед, когато беше и последният срок за подаване на документите в УЕФА. Засега обаче БФС се снишава и мълчи. Затова в Русе разглеждат с надежда различни европейски сайтове, кито цитират „Дунав” като участник в Лига Европа и дори се спират на евентуалните съперници на отбора. Феновете на тима на Веско Великов пък коментират намаления капацитет на Градския стадион за Лига Европа от само 6000 места, като настояват кметът да постави нови скамейки, пише 24 часа.

Във ФК „ДунавРусе тихомълком се занимават със селекцията. Клубът се раздели с трима футболисти от досегашния си състав и вече подписа договори с двама нови. Крайните бранители Атанас Атанасов и Искандар Джалилов, както и нападателят Ндуе Муйеци вече не са част от „драконите“. Те се разделиха с русенския клуб по взаимно съгласие.

Междувременно щабът на „драконите“ работи сериозно и по привличането на нови футболисти. Вече има подписани договори с двама доскорошни юношески национали на България. Левият краен бранител Преслав Петров идва от шампиона „Лудогорец“. Десният защитник Христо Попадийн също доскоро бе част от шампионите, идва от „Витоша“ Бистрица.

„Разговаряме с още футболисти, които са свободни агенти. Целта ни е да подсилим конкуренцията във всички линии с млади и амбициозни футболисти“, коментира изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков. „Дунав” започва подготовка на 12 юни, а на 15 юни заминават на лагер в Трявна. Очаква се потвърждение на участието му в Лига Европа, за да се фиксират и точни дати на уговорените контроли с „Берое” и „Етър”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари