"Дунав прес" се захранва изцяло със зелена електроенергия

0
"Дунав прес" стана третият в България притежател на Удостоверение за зелена енергия, доказващо, че 100% от електроенергията, доставяна на компанията, е произведена от възобновяеми източници
"Дунав прес" стана третият в България притежател на Удостоверение за зелена енергия, доказващо, че 100% от електроенергията, доставяна на компанията, е произведена от възобновяеми източници

"Дунав прес" стана третият в България притежател на Удостоверение за зелена енергия, доказващо, че 100% от електроенергията, доставяна на компанията, е произведена от възобновяеми източници.

Документът беше официално връчен на русенската печатница от регионалния търговски директор на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги, Албена Лазарова.

Удостоверенията за зелена енергия на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги се базират на Гаранциите за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие. Всяко удостоверение за зелена енергия има уникален номер, определен срок на валидност и се води в публичен регистър. ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги е единственият доставчик в България, който дава възможност на своите клиенти да удостоверят, че закупената от тях електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници. През тази година търговската верига Кауфланд и туристическият комплекс Шерба станаха притежатели на Удостоверения за зелена енергия.

"Дунав прес" доставя своята продукция на територията на цяла Европа. За нас е много важно да отговаряме на най-високите стандарти и изисквания на нашите клиенти. Да бъдеш "зелена компания" е част от тях. Ние сме предприели и други мерки и действия в тази посока - електронно фактуриране, електронни удостоверения за качество, участие в системата за опазване на околната среда на Deutsches Pfandsystem GmbH и други. Това, което направихме с нашия партньор ЕНЕРГО-ПРО, е едно естествено продължение на тази линия", сподели изпълнителният директор Николай Алексиев. Компанията е наследник на основаната през 1864 г. в Русе първа печатница в България и днес е ориентирана основно в производството на етикети и опаковки за питейната, хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

нтересът на българския бизнес към електрическата енергия, произведена от възобновяеми източници, вече е сериозен. Удовлетворен съм, че ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги е основният двигател на пазара на зелена енергия в страната. Отговорното отношение към опазването на природата е приоритет за нашата компания. Радваме се, че в лицето на "Дунав прес" намерихме партньор в стимулирането на екологичното производство на електроенергия", заяви Пламен Стефанов, управител на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари