"Дунав" измъкна трудна победа срещу "Боровец" в първия финален мач

1
Русенци водят с 1:0 във финалния плей-оф
Русенци водят с 1:0 във финалния плей-оф

На 12 май се проведе първия финален двубой от отборния шампионат за мъже. СКТМ “Дунав” бе гост на “Боровец” Горна Оряховица в София.

Треньорът на русенци – Петър Петров не можеше да разчита на титуляра Денислав Коджабашев, който междувременно се състезаваше на турнир в Словения, а по-късно бе спечелил титла в своята категория.

За “Боровец” блестеше името на Андрей Филимон (Румъния) – бивш европейски шампион на смесени двойки и многократен медалист от европейски първенства. Бившият национал Петко Габровски и опитния Светлин Беров комплектоваха отбора.

С тактически ход Петър Петров сложи капитана Стефан Лъвчиев да започне мача срещу Андрей Филимон. С вдъхновена игра Лъвчиев поведе с 2:1 гейма на европейския шампион! Евентуална негова победа би приключила отборния мач още преди да е започнал. Филимон постепенно намери ритъма си и обърна за 3:2. Въпреки загубата, Лъвчиев мотивира съотборниците си – Петьо Кръстев победи с 3:0 гейма Беров и изравни за 1:1 в отборния резултат.

Следващия мач Теодор Александров се изправи срещу Петко Габровски. Теди поведе лесно с 2:0, но Габровски показа характер и изравни за 2:2. Все пак Теди Александров се събра в петия гейм и даде преднина на русенци – 2:1.

В мача на двойки Александров/ Кръстев загубиха от Филимон/Габровски в много оспорван петгеймов мач.

След това на масата останаха Кръстев и Филимон. На два пъти Пепи повеждаше в геймовете.но румънеца изравняваше. Все пак, Кръстев спазвайки тактическите указания на треньора Петров успя да изкове ценна победа!

При 3:2 за “Дунав” Габровски победи Лъвчиев и така доведе отборния мач до седма решителна среща.

Теди Александров имаше задачата да се справи със Светлин Беров. Победата не дойде лесно – във втория гейм имаше много обрати, но Теди спечели с 15:13. Това го успокои и Александров затвори мача с 3:0 и даде победата на “Дунав”!

Русенци водят с 1:0 във финалния плей-оф. Следващия мач е на 28 май в Русе. Начало 18:00 часа. Залата по тенис се намира на добре познатата ул. Щип 4.

Очаква се “Боровец” да бъдат подсилени от англичанин. За “Дунав” Денислав Коджабашев ще бъде на линия и с това състава на русенци ще бъде хомогенен.

Елате да подкрепите отбора в опита си да дублира миналогодишната си титла!!!!!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари