Дунав изигра благотворителен мач за Лори

2
Набраните средства ще се използват за спешна операция на 2-годишното момиченце от Русе
Набраните средства ще се използват за спешна операция на 2-годишното момиченце от Русе

Футболистите на „Дунав“ изиграха благотворителен мач срещу своите фенове си от фенклуб “Дунав завинаги”, като набраните средства ще се използват за спешна и сериозна операция в чужбина за 2-годишната Лори, съобщиха организаторите на събитието.

Играчите се наложиха с резултат 10:9. Футболистите на „Дунав” често участват в благотворителни жестове, или се снимат със своите привърженици. Въпреки студеното време, мачът се превърна в празник за феновете, които не пропуснаха да изразят своята подкрепа към любимия отбор. В състава на привържениците се включи и наставникът на тима Людмил Киров. Двубоят се състоя при сухо време на изкуствения терен на клубната база. Входът за събитието бе 5 лв.

Малката русенка Лори страда от вроден дефицит на бедрената кост и се нуждае от скъпоструваща операция в чужбина. Датата вече е определена – в средата на януари 2019 г. След серия благотворителни прояви вече е събрана по-голямата част от необходимата за лечението сума, но все още не достигат около 50 000 лв.

Фенклуб “Дунав завинаги” също се включи в кампанията с желанието, час по-скоро необходимата сума да бъде събрана. Пари от благотворители бяха събирани и по време на срещата „Дунав” – ЦСКА в събота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари