ДСК изхвърля 55 семейства на улицата

0
Плащайте двойно за жилището или се махайте, казали банкерите
Плащайте двойно за жилището или се махайте, казали банкерите

Петдесет и пет столични семейства от блок 276 на жк „Люлин-2” станаха жертва на хищниците от банка ДСК.

Хората си купили апартаменти в споменатия блок, изплатили ги до стотинка на строителната  фирма „Интернешънъл билдингс” ООД. Тя уверила с подписани и подпечатани документи още при предварителния договор  с клиентите си, че апартаментите  са без никакви тежести – ипотеки  и др, пише Ретро.бг.

Раздала им и последния Акт 16, а след него и заветния нотариален акт за собственост. Щастливите стопани на новите жилища се нанесли в блока и заживели спокойни, че ще оставят поне едно жилище на децата и внуците си. Но за кратко. Ужасната новина идва с гръм и трясък – оказва се ,че строителната фирма не е изплатила нито евро от огромния заем от 15 млн. евро, взет от Банка ДСК, за строителството на блока.

Иначе казано, всички апартаменти са ипотекирани в същата банка. И  100% платените на строителя жилища всъщност въобще не са платени. Тъй че собствениците им трябва още веднъж да броят същите пари, този път на банката. Ако искат да си запазят жилищата. В противен случай - да бъдат любезни и веднага да ги напуснат.

Излиза, че измамените 55 семейства двойно трябва да заплатят едни и същи апартаменти – вторият път на банката. „Отчаяни сме! Повечето сме пенсионери ,събирали сме стотинка по стотинка години наред парите, за да купим тези жилища...”  пише в писмо до „Ретро” Виолетка Петрова, една от люлинските жертви на Банка ДСК.

„Защо тя не си потърси парите от строителната фирма, на която е дала кредита, а от нас ?”– добави и комшийката й Валя Захариева.- А ни третира като заложници с всекидневни заплахи за отнемане на жилищата ни!”. В същия огромен блок има още 320 непродадени апартамента, 150 паркоместа и 70 магазина, които могат да покрият с излишък взетия от строителя банков кредит, напомнят унизените и уплашени до смърт хора. напомнят ,че не са богати. Иначе щяха ли да  си вложат кървавите си пари в периферията на жк Люлин, близо до Филиповци и Факултета. Но сега остават и без тези жилища, на улицата.

Източник: Ретро.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари