Дрогирана и пияна жена причинила катастрофата в София, в която пострада бебе

0
Обвиняемата е задържана за срок до 72 часа
Обвиняемата е задържана за срок до 72 часа

Обвиняемата е задържана за срок до 72 часа

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 33-годишна жена, причинила катастрофа с четирима пострадали след употреба на алкохол и опиати.

На 13.10.2023 г. около 00:30 часа, обвиняемата Д.К. управлявала лек автомобил марка „Сеат” по локалното платно на бул. „Цариградско шосе”, когато нарушила правилата за движение по пътищата и причинила катастрофа с четирима пострадали, сред които и бебе. Д.К. е шофирала с концентрания на алкохол в издишания въздух 0,90 на хиляда, установено с тест „Дрегер 7510“ и след употреба на опиат, установено с „Drug Test 5000”. Обвиняемата е изгубила контрол над автомобила, който напуснал платното за движение на локалното платно при бул.”Цариградско шосе”, преминал през тротоарната и тревните площи вляво от платното за движение и реализирал пътнотранспортно произшествие с движещ се в ляво по кръговото движение на кръговото кръстовище лек автомобил марка „Мазда”. Вследствие на удара по непредпазливост са причинени средни телесни повреди на четири лица.

По случая е образувано досъдебно производство. Обвиняемата е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари