Съдът в Русе осъди дрогиран шофьор на 5 месеца затвор

2
Други двама получиха присъди днес, но за шофиране в нетрезво състояние
Други двама получиха присъди днес, но за шофиране в нетрезво състояние

Други двама получиха присъди днес, но за шофиране в нетрезво състояние

Районен съдРусе одобри споразумение, по силата на което Г. И. ще изтърпи наказания лишаване от свобода за срок от 5 месеца при общ режим, 300 лева глоба и 16 месеца лишаване от правоуправление за това, че е управлявал автомобил след употреба на метамфетамин.

Подсъдимият е на 24 години, осъждан, безработен, правоспособен водач от 2016 година. На 17.12.2022 година управлявал „Фолксваген Голф“ по улиците на град Русе, въпреки че бил употребил наркотични вещества. Около 12,40 ч. полицейски патрул се движел по бул.“Тутракан“ в посока „Дунав мост“. Когато доближили „Голф“-а, от средната лента той се изтеглил в най-лявата. Служителите на реда му подали сигнал със стоп-палка и го спрели за проверка. Направило им впечатление, че водачът бил изнервен и видимо притеснен, поради което решили да го тестват за алкохол и наркотици. Дрегерът отчел нулеви стойности, но другият уред дал положителен резултат за употреба на метамфитамин (МЕТ). Г. И. подписал съставения му акт без възражения, след което бил откаран в болницата, за да даде кръвна проба и урина. Пред медицинското лице отказал да направи това и бил задържан в полицията за срок до 24 часа.

Пред Районен съдРусе подсъдимият се призна за виновен по повдигнатото му обвинение и прие да изтърпи наказания лишаване от свобода за срок от 5 месеца при първоначален общ режим, глоба в размер на 300 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година и 4 месеца.

Други двама водачи също сключиха споразумения днес, но те са управлявали автомобили след употреба на алкохол – В. С. с 2,12 на хиляда, а Г. Г. – 1,65 на хиляда. Наказанията, които приеха да изтърпят са лишаване от свобода за срок от 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок, глоба в размер на 150 лева и 1 година и 8 месеца лишаване от правоуправление за първия от тях, а за Г. Г. – 6 месеца лишаване от свобода също с 3-годишен изпитателен срок, 180 лв. глоба и 1 година и 2 месеца лишаване от право да управлява МПС.

Районен съдРусе счете, че и трите споразумения не противоречат на закона и морала и ги одобри. Същите не подлежат на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    1234
    Нищожна присъда! Я да знае, че поне 3000 лв е глобата и 300 часа обществено полезен труд. Полза от затвора за такова деяние няма! На гърба на данъкоплатците ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари