Драстична разлика в цените на основни храни в различните градове

0
Къде пазаруваме най-скъпо и къде най-евтино
Къде пазаруваме най-скъпо и къде най-евтино Видео: NOVA

Къде пазаруваме най-скъпо и къде най-евтино

Драстична разлика в цените на някои от основните храни в различните градове на страната. Това показва справка в сайта на Министерството на икономиката за сравнение на кошница от над 30 продукта по области.

Килограм сирене например можем да купим с разлика от над 5 лв. в различните части на България. Къде у нас са най-скъпи основните продукти, които купуваме за трапезата? Сметката направи Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна” по NOVA.

Покупките на храни продължават да оказват най-сериозен удар върху семейния ни бюджет. Разходите за трапезата представляват близо една трета от разходите. За да проверим къде разходите за хранителни продукти в страната са най-големи, сравняваме цените в 5 от областните градове. В експеримента участват домакинства в София, Варна, Добрич, Монтана и Благоевград. В списъка с хранителни продукти включваме хляб, олио, краве сирене, домати и яйца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    мм
    Русе и Велико Търново е най скъпо
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари