Драгомир Заков за самолета нарушител: Най-вероятно се касае за съвсем тривиален случай

1
Няма процедура цивилен самолет да се свали. Той е летял по маршрут, който не представлява заплаха, допълни той.
Няма процедура цивилен самолет да се свали. Той е летял по маршрут, който не представлява заплаха, допълни той. Снимка: bTV

Министърът на отбраната е категоричен, че самолетът не е представлявал риск за нашата сигурност

Има голяма вероятност зад нелегалния полет на самолета нарушител да се крие банална причина и това да е тривиален случай. Тази теза изказа военният министър Драгомир Заков в „Тази събота“ по bTV 

Каква може да е целта на този полет, нямам такава информация. Знаете, че се води разследване. Така че към момента няма някаква яснота. Предполагам, че по-скоро самолетът трябва да бъде прекаран от Литва до България, след като е бил закупен. И тъй като процедурите в Литва отнемат очевидно време за регистрация, собственикът е решил да си го върне в България. Банална версия, може да се окаже нещо подобно. Очевидно не са открити взривоопасни вещества и наркотици. Най-вероятно се касае за съвсем тривиален случай. Хората са разбрали, че са нарушили доста правила и в момента очевидно се укриват“, смята Заков.

Министърът на отбраната е категоричен, че самолетът не е представлявал риск за нашата сигурност. Като доказателство за своята версия Заков посочи, че курсът на машината не заплашвала цивилни или военни обекти.

„Няма процедура цивилен самолет да се свали. Той е летял по маршрут, който не представлява заплаха“, допълни той.

Според него тезата, че самолетът е прелетял Източния фланг на НАТО, за да тества сигурността на абсолютно всички държави е несъстоятелна.

„Мисля, че с такъв самолет трудно би могъл да осъществи подобен тест. Той е летял ниско, с много ниска скорост. По-скоро това е спекулация", заяви Заков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Разочарован
    Този некадърен и скопен в главата „военнен„ министър трябваше вече да е уволнен. А НАТО и техните разпоредби и за чеп за зеле не стават.
  • 6
    3
    darkaveng
    Боже, прибери си вересиите, че бактън вече!
  • 13
    2
    русенец
    Когато Матиас Руст кацна с малка Чесна на Червения площад, бяха уволнени генерали, маршали от ПВО, че и министърът на отбраната на СССР, при условие, че самолетчето не е летяло ниско, нощем или при лоши метеорологични условия, а са го виждали на всеки етап от полате и са били наясно, че в него има само един младеж. Сега някакъв неясно какъв, неясно колко, неясно с какво натоварен , тайно и организирано влиза в Булгаристан и... не бил заплаха. Баси пародията на ПВО, баси пародията на министерство на отбраната!
  • 7
    1
    русенец
    Откъде министърът на отбраната може да е категоричен, че не е представлявал опасност? На борда може да е имало ядрено оръжие, химическо, бактериологическо, може да е имало наркотици, може да е превозвал убийци. Самолет, с отнета преди около 15 години регистрация, с изключен транспондер на пределно малка височина в страната ни е заплаха! Това значи цел за ПВО-то ни! Как си обяснява министърчето, че хората са заредили във Видин на летище, което не функционира от десетилетия, продължил е до друго летище, което също не функционира като такова?! Да не твърди, че това е станало случайно?! Този самолет с 6 пасажера може да прелети над 2 000 километра, а това е по-голямо от разстоянието Литва-Словакия-Шумен. Толкова ли е бил претоварен, че му се е налагало да зарежда повече от веднъж?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари