ДПС и ГЕРБ внасят проекторешения за одобряване на френското предложение за Македония

0
Карадайъ: Европейското бъдеще на страните от Балканите трябва да е неотменим приоритет на България
Карадайъ: Европейското бъдеще на страните от Балканите трябва да е неотменим приоритет на България

България няма да изпусне историческия момент и българските национални интереси ще бъдат защитени, каза Десислава Атанасова

Минути след гласуването на вота на недоверие ГЕРБ-СДС и ДПС обявиха, че внасят проекторешения за приемане на френското предложение за вдигане на ветото на Северна Македония за присъединяване към ЕС.

България няма да изпусне историческия момент и българските национални интереси ще бъдат защитени, каза Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Тя добави, че канят всички партии в Народното събрание, които са евроориентирани, да подкрепят инициативата. Проектът ще бъде внесен утре в деловодството на парламента. Според ГЕРБ са необходими само дребни корекции по предложението.

С бездействието си Петков заблуди Брюксел, Вашингтон, Скопие, че ще реши македонския въпрос, твърди тя.

Според Атанасова премиерът не само не е решил спорните въпроси, а ги е задълбочил, застрашил е защитата на българския национален интерес.

Премиерът на България трябваше да има смелостта да се изправи пред българските избиратели и да изрази мнението си по преговорната рамка, каза още Десислава Атанасова.

Минути по-рано на извънреден брифинг в НС лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че вече са внесли такова проекторешение. Според него правителството е пречело на европейското бъдеще на Балканите.

Защо го направихме - от една година тези министри, чиято оставка приехме преди малко, и от половин година този кабинет, чийто вот на недоверие гласувахме, не направиха нищо в тази посока. По-скоро можем да кажем, че те се опитваха да пречат на този процес, като в Брюксел говориха едно, а в България - друго, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари