ДПС: Гражданите ще нахлуят в НС заради сватбата на ГЕРБ и ПП-ДБ

0
Наблюдаваме пълзящ фашизъм за налагане на умнокрасивитета, обяви Мустафа Карадайъ
Наблюдаваме пълзящ фашизъм за налагане на умнокрасивитета, обяви Мустафа Карадайъ Снимка: ДПС

Наблюдаваме пълзящ фашизъм за налагане на умнокрасивитета, обяви Мустафа Карадайъ

С умопомрачителна реч, изпълнена със странни епитети и неясни предупреждения, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ показа колко е недоволен от възможността ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да направят правителство. Изявлението си Карадайъ направи от парламентарната трибуна, като използва за предлог годишнината от прогонването на българските турци от комунистическия режим, пише вестник „СЕГА“.

Всъщност, партийният водач почти не засегна темата за престъпленията на диктатурата, освен за да твърди, че почетният председател на движението Ахмед Доган е водил т.нар. майски протести на мюсюлманите срещу „Възродителния процес“. „Това положи началото на демокрацията в Република България“, прокламира Карадайъ. Той не за първи път обявява падането на режима за заслуга основно на Доган.

След това Карадайъ премина към политиката в настоящето. С амбломб той обяви „тоталния разпад на държавата, държавността, демокрацията и деинституционализация на държавата“. За това Карадайъ обвини „умнокрасивите“, като уточни, че става въпрос за „самонадеяни и самозабравители се овластени нарушители на Конституцията, на законите, на гражданските и човешки права“. Макар че не ги спомена изрично, подразбра се, че говори за политиците от ПП-ДБ, които и преди е описвал по този начин.

После ги нападна, че „се правят на рамбовци“, защото арестували опозиционни партийни функционери, а сега се опитвали да „узурпират цялата власт и да разрушат службите за сигурност на страната, да ликвидират опозиционни партии и лидери.“ „Това е пълзящ фашизъм за налагане на умнокрасивите!“, обобщи Карадайъ, правейки абсурдно сравнение.

Директно се обърна към герберите, за да ги предупреди, че като налагат „порочната сватба“, както я определи, с десницата, ще се стигне до „онова, на което бяхме свидетели на 10 януари 1997 г., а именно българските граждани ще нахлуят тук, в тази сграда (на парламента – бел.а.)“. Всъщност, хората тогава атакуваха Народното събрание, защото тогавашните управляващи бяха докарали страната до хиперинфлация и безпрецедентно висока безработица.

Накрая Карадайъ призова „всички националноотговорни партии и български граждани с разум и отговорност да защитим демокрацията, държавността и държавата“. Не се разбра кого включва в тази категория.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    Gram
    Тези и тях ги подгони страхова невроза! Всички са в ступор! Кой по- вече ще успее да размъти водата и да се измъкне сух?!!!
  • -3
    2
    daskal
    Хората ще нахлуят, ако им спрете ракията и цигарите. То е ясно, ама аз се чудя защо толкова много роптаете срещу едно възможно правителство? Какво толкова ви плаши? То не е по-абсурдно от тройната коалиция - царисти+комунисти+турци. Помните ли?
  • 12
    1
    СС
    А дано нахлуем и ви изритаме от там
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари