Dow Jones изпрати най-лошия си ден след катастрофата на пазара през 1987 година

0
Уолстрийт отбеляза исторически загуби в четвъртък
Уолстрийт отбеляза исторически загуби в четвъртък

Уолстрийт отбеляза исторически загуби в четвъртък, когато се засилиха опасенията от икономическата криза от пандемията на коронавирус.

Промишленият иднекс Dow Jones спадна с 10% , а Nasdaq и S&P 500 намаляха с 9%. Това беше най-лошият спад досега за Dow и най-лошото му представяне след катастрофата на пазара през 1987 г.

Американските акции потънаха все по-дълбоко в червената зона, след коментарите на президента Доналд Тръмп за заплахата от коронавирус, които така и не успяха да успокоят нервите на инвеститорите, които получиха и оскъдни подробности относно стимулиращия план на САЩ, пише economic.bg

"Пазарите са в режим на пълна криза. Миналите икономически данни имат нулево влияние върху решението на инвеститорите. Политиките за облекчаване на извънредните ситуации на централната банка не са ефективни, а действията на политиците само добавят повече объркване", каза Хюсеин Сайед, главен пазарен стратег на FXTM, цитиран от Business Insider.

Той добави: "Единственото нещо, което инвеститорите наблюдават, е колко бързо се разпространява коронавирусът, колко животи отнема и броят на държавите и градовете в пълно блокиране. Буквално се усеща, че живеем във филм за научна фантастика."

Банките, пътуванията и енергийният сектор отбелязаха двуцифрени загуби, след като президентът Доналд Тръмп издаде забрана за влизане в САЩ за държавите от Шенгенската зона. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари