Доц. Мангъров: С цялото ми уважение към Лекарският съюз, но нека всяка жаба да си знае гьола

3
Инфекциозните заболявания са от моята компетенция, затова коментирам, не за да правя напук на някой, уточни той
Инфекциозните заболявания са от моята компетенция, затова коментирам, не за да правя напук на някой, уточни той Снимка: БГНЕС

Вчера Български лекарски съюз, публикува становище, в което остро осъжда поведението на „някои лекари“ .

Според съсловната организация подаването на противоречиви сигнали в публичното и медийното пространство, особено от колеги-лекари, е недопустимо. Част от тези сигнали са цитирани и техен автор е доц. Мангъров.

"Всичко, което съм казал, съм го казал въз основа на професионалните си знания и опит. Аз съм инфекционист, имам диплома по инфекциозни заболявания и по педиатрия, председател съм на една от комисиите, които дават специалност по инфекциозни болести, имам над 30 години опит и затова си позволявам да казвам как стоят нещата. Ако бях хирург, да тогава може би някой би могъл да каже, - „този пък какво разбира“. Затова, с цялото ми уважение към БЛС, нека всяка жаба да си знае гьола", коментира доц. Мангъров пред "Право и Здраве".

"Ако някой се разболее от инфекциозна болест, ще извикат инфекционист, не корем хирург, епидемиолог или микробиолог", добави той.

"В началото на пандемията, когато се наложиха всички мерки, беше за да не се препълнят болниците, така казваха. Сега, когато цяло лято хората бяха на море, по плажове, на протести и тн., какво стана, препълниха ли се болниците?", посочи Мангъров.

"Аз съм специалист по инфекциозни заболявания, тази специалност не ми е дадена от БЛС, а аз съм част от БЛС като такъв лекар. За какво изобщо говорим тогава? С цялото ми уважение към БЛС но….Инфекциозните заболявания са от моята компетенция, затова коментирам, не за да правя напук на някой. Според мен позицията на БЛС не е професионална, а политическа и проправителствена. Прави се опит всичко да започне отначало", коментира специалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари