Достойната русенка Иванка Петрова: Докато съм жива, ще помагам в памет на сина си

0
Достойната русенка Иванка Петрова: Докато съм жива, ще помагам в памет на сина си
Снимка: 24 часа

На официална церемония вчера премиерът Пламен Орешарски връчи наградите "Достойните българи". Сред тях е и русенката Иванка Петрова - майка на загиналия в Кербала Антон Петров.

Достойните българи са обикновени хора, направили необикновени постъпки, хора, помогнали в труден момент, хора, отстоявали благородни каузи, хора, проявили храброст или щедрост, хора, рискували живота си, за да спасят други хора. Това са хората, които ни карат да се гордеем, че сме българи.

След смъртта на своя син, Иванка Петрова дава коледна стипендия на дете от Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоводене, която той е завършил.

За мен най-важно е да чувстваш потребността да правиш добро за другите“, каза Иванка Петрова, след като получи наградата от премиера.

Надявам се да отмине това масово безразличие на хората. На тазгодишната церемония видях и млади, извършили достойни дела. Това показва, че расте поколение от добри хора. Има много такива българи, но не са станали популярни. Аз вярвам, че има добри хора", споделя тя пред в. „24 часа“.

Радвам се, че и синът ми израсна като достоен българин. Наградата, която получих е скъпа и задължаваща, получих я благодарение на сина ми и ще продължа неговото дело. Вече 10 години връчваме стипендия в негова памет на дете от училището, в което той учеше. Докато съм на крака и имам финансова възможност, ще продължа да връчвам тази стипендия“, разказа Иванка Петрова в сутрешния блок „Денят започва“ на БНТ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари