Дончо Златев: Партийните субсидии да се насочат за 27 детски линейки

0
Призовавам ви да се включите с подпис в нашата електронна петиция, заяви членът на НИС на СДС
Призовавам ви да се включите с подпис в нашата електронна петиция, заяви членът на НИС на СДС Снимка: VoxBurgas

Средствата от партийните субсидии да бъдат насочени за закупуването на 27 детски линейки за 27-те областни града на България.

Това призова в ефира на ДарикДончо Златев, член на НИС на СДС.

След като от здравното министерство заявиха, че закупуването на детски линейки не е необходимо, защото за целта може да се използва и друга апаратура, авторът на идеята Дончо Златев инициира петиция, която можете да я подкрепите, като кликнете ТУК.

Призовавам ви да се включите с подпис в нашата електронна петиция, за да популяризираме каузата и тя да завърши по единствения възможен начин - със закупуването на 27 детски линейки, които са крайно необходими за здравето и живота на нашите деца“, каза Златев и уточни, че тези автомобили са за нуждите на деца до 18 години, независимо дали в областните центрове има или няма детски, родилни отделения и големи болници, „защото при спешен случай, трябва да има шанс да се реагира, за да не се допускат фатални ситуации, заради елементарни липси“.

По думите му, е абсурдно да се твърди, че децата нямат нужда от специални грижи и обикновените линейки също вършили работа. „Недостигът на линейки за Спешната помощ е причина за забавяния на екипите. Факт е. Срамно е министър да твърди, че обикновените линейки могат да поемат сигналите за детска спешна помощ. Нуждата от адекватна детска спешна помощ е осезаема все повече, а липсата на средства е най-малкото обидно оправдание. Експериментите на здравното министерство да се използва микс от 50/50 стара и нова апаратура и техника е нещо, което трябва да спре. Пари има! Просто трябва да се насочат в правилната посока. А какво по-важно от здравето и живота на нашите деца. Именно децата са нашето най-голямо богатство, а тяхното бъдеще е въпрос на национална сигурност”, категоричен е Златев.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари