Доналд Тръмп: 20 щата се готвят да премахнат ограниченията

0
Ще върнем кораба обратно много скоро, той ще се подготви за следващата си мисия
Ще върнем кораба обратно много скоро, той ще се подготви за следващата си мисия Снимка: Getty Images

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че поне 20 американски щата, в които живее 40% от населението на страната, са обявили готовност за незабавно премахване на санитарните ограничения, наложени заради коронавируса.

“20 щата, представляващи 40% от населението на САЩ, обявиха, че правят планове и се подготвят за безопасно възобновяване на икономическата активност в съвсем близко бъдеще. Те искат да се върнат на работа. Страната иска да се върне на работа”, каза на брифинг в Белия дом американският президент.

Тръмп също обяви, че корабът Comfort Floating Hospital, който беше изпратен в Ню Йорк в края на март, за да облекчи работата на местните болници скоро ще се върне в базата си във Вирджиния.

“Попитах губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо дали можем да върнем „Comfort”. Той каза, че можем да го направим. Ще върнем кораба обратно много скоро, той ще се подготви за следващата си мисия”, каза американският президент.

Координаторът на Белия дом за борба срещу разпространението на коронавируса Дебора Бъркс отбеляза, че в много големи американски градове, включително Ню Йорк, се наблюдава подобрение на епидемиологичната ситуация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари