Домът за стари хора "Възраждане" ще разполага с автомобил с платформа за инвалидни колички

1

Домът е с капацитет 234 души и е вторият по големина в България

След мащабния ремонт на третия етаж в Дома за стари хора "Възраждане" в Русе, продължават обновленията в базата, съобщи кметът Пенчо Милков.

При посещението си на място днес, по повод Деня на възрастните хора, той зарадва обитателите на дома с новината, че скоро ще бъде закупен автомобил за техните нужди. В ход е процедурата за доставката на 8+1-местно превозно средство, което ще разполага с платформа за инвалидни колички. Това ще бъде първият собствен автомобил за дом “Възраждане”, което ще улесни транспортирането на възрастните хора, включително на тези с двигателни затруднения.

Друга добра новина е подписаният наскоро договор за видеонаблюдение в двора и коридорите на сградата. С него по настояване на живущите ще се подобри сигурността им.

Директорът на ДСХ „Възраждане“ Ани Венкова обяви, че предстои ремонт и на асансьора. Това лято всички коридори, общи помещения и спални на третия етаж бяха основно ремонтирани. На четвъртия етаж бе изградена и климатична инсталация с въздуховоди.

Домът е с капацитет 234 души и е вторият по големина в България. Обновяването му е приоритет за кмета Пенчо Милков и екипа на институцията, които са решени поетапно да се реновират всички останали етажи в сградата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Геро
    А кога ще разполага с нов кмет и нов директор на дома?
  • 3
    1
    Dfghjk
    Божееее! Верно ли е това? Живеем в европейска държава,в 21 век и тези хора до сега не са имали такъв автомобил?!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари