Домашно мазило прави петичките копринено меки и нежни!

0
Маската за крака с овесени ядки е чудесен начин да направите скраб за напуканите пети
Маската за крака с овесени ядки е чудесен начин да направите скраб за напуканите пети

Лятото е времето, в което стъпалата ни не са защитени от вредните условия на околната среда. В разгара му носим сандали на бос крак, което допринася за лесното напукване и прекалено изсушаване на кожата на краката.

За щастие, има начин да си помогнем сами. Не е достатъчно само да киснете краката във вода вечерно време. Трябва да ги лекувате и със специална маска за крака, пише За Жената.

Маската за крака с овесени ядки е чудесен начин да направите скраб за напуканите пети, който ще премахне мъртвата кожа и ще направи кожата мека. Овесените ядки в комбинация с мед и зехтин имат успокояващ ефект, хидратират кожата и помагат за премахване на досадните сухи пукнатини.

Какво ви трябва? 

1 голяма купа 
1 голяма лъжица 
2 чаши овесени ядки  
1 чаша брашно 
½ чаша зехтин 
½ чаша мед

Начин на приготвяне: 

Изсипете двете чаши овесени ядки в купата. Добавете брашното, меда и зехтина. Разбъркайте добре. По желание може да добавите и успокояващи етерични масла. С помощта на голяма лъжица разбъркайте добре всички съставки.

Трябва да се получи гъста и лепкава смес, която нанесете върху кожата на краката с повишено внимание към петите и палците. Не трябва да се образуват бучки и натрупване на съставките. Ако това се случи, добавете още малко зехтин или етерично масло.

След като сте подготвили сместа, намажете краката обилно с кръгови движения. Масажирайте около 15 минути. След това оставете маската да действа още 15 минути. 
Изплакнете с хладка вода и подсушете. Краката ще ви бъдат благодарни!

Източник: За Жената.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари