Домашни задължения, с които ще отслабнете до Коледа

0
Отслабване до Коледа, залагайки на неща, които така и така не можете да пропуснете
Отслабване до Коледа, залагайки на неща, които така и така не можете да пропуснете

Понякога забравяме да бъдем физически активни, извън ходенето на работа, разбира се.

Казваме си, че нямаме време и т.н. Затова предлагаме да си поставите цел - отслабване до Коледа, залагайки на неща, които така и така не можете да пропуснете да правите ежедневно – да изпълнявате домашните задължения.

1. Пазаруване - Ориентировъчно количество изгорени калории на час: 140 Не се поддавайте на близостта на магазина, отидете до по-далечен. Така ще изгорите повече калории и ще прескочите някоя извънредна и калорична закуска. Разходките укрепват мускулите и костите.

2. Почистване на къщата - Ориентировъчно количество изгорени калории на час: 243 Отделете 1 час дневно, за да почистите у дома. Така ще разчистите пространството, ще се чувствате заредени с положителна енергия и ще сте с няколко грама по-леки!

3. Минаване с прахосмукачка - Ориентировъчно количество изгорени калории на час: 238 Извадете прахосмукачката и започнете да чистите. Размествайте столове, маси, шкафове. За един час ще изгорите достатъчно калории, че да си позволите малко шоколадов кекс за десерт.

4. Миене на пода - Ориентировъчно количество изгорени калории на час: 306 Така и така вече сте почисти пода с прахосмукачка, време е и да го лъснете. Ще изгорите допълнителни калории и ще отметнете кардио упражнението за деня.

5. Миене на чинии - Ориентировъчно количество изгорени калории на час: 170 Насъбират ли се след вечеря чиниите в мивката. Знаем, че може да ви изглежда като непосилна задача преди сън, но си струва да я отметнете още сега!

6. Градинарство - Ориентировъчно количество изгорени калории на час: 334 Време е да помислите за цветята. Дали нямат нужда от смяна на почвата, пресаждане, поливате и т.н.? Ако пък имате вила, добре ще ви се отрази събирането на реколтата! При всички положения добрата новина е, че сте се движили, а това означава – изгорени калории!

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари