Дойче шуле е победител в конкурса на Каритас Русе

0

С конференция в хотел Дунав Плаза благотворителната организация Каритас Русе отчете първата година от участието си в международния проект „Приеми и промени”.

Тя бе открита от изпълнителния директор на Каритас Русе - Стефан Марков и в нея взеха участие Катя Петрова, началник отдел Социални дейности в Община Русе; Красимира Николаева, директор Общински Младежки дом Русе; Дияна Ангелова, социален работник СНЦ Еквилибриум и Антоанета Нойкова, специалист Младежки дейности в Български младежки червен кръст.

 Ирина Стоянова, мениджър на проекта, представи изминалата дейност, започнала през октомври 2017 година. Проектът, с участници от седем общини и  неправителствени организации от 9 държави – Италия, България, Бразилия, Кабо Верде, Франция, Гърция, Португалия, Румъния, Испания, цели да повиши осведомеността на младите хора на възраст между 11 и 30 години по отношение на различните форми на насилие и дискриминация. Друга основна идея е и насърчаването на участието на младежите в разпространението на приобщаваща и недискриминационна култура.

 На конференцията бяха обявени и победилите в конкурса за видео продукт сред русенските ученически класове.

Първа награда - 900 евро - получиха  осмокласниците от Дойче шуле, които бяха събрали най-много гласове за своя видео продукт на платформата на проекта: https://www.recognizeandchange.eu/en .

Втора награда отива при осмокласниците от Английска гимназия „Гео Милев”- те получават 600 евро. Парите тинейджърите ще оползотворят за свой малък проект - в полза на целия клас

 В проведената финална дискусия бяха обсъдени идеи за подобряване на дейностите, обвързани с младежи в нашия град. Проектът, финансиран от Европейската комисия ще продължи да търси нови млади обучители, които да работят в тази насока и през следващите две години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари