Добре дошли в русенската долина на химията!

8
Днес русенци отново дишат опасно вреден въздух
Днес русенци отново дишат опасно вреден въздух

Днес русенци отново дишат опасно вреден въздух

Според класацията на градовете с най-висока замърсеност на въздуха у нас, представени от сайта iqair.com, на 25 октомври в София и Русе дишат най-вреден и наситен с фини прахови частици въздух .

Iqair.com показва замърсеността на въздуха в реално време, като можем да избираме коя измервателна станция в града да проследим, както и да видим почасови графики, онагледяващи нивата на замърсяване в Русе.

"Монтюпе" бил построен и понастоящем се намирал в "предимно производствена зона"

КАЗУС: На вчерашната сесия на Общинския съвет, някак между другото и с половин уста, общинската администрация призна, че печално известният завод "Монтюпе" бил построен и понастоящем се намирал в "предимно производствена зона".

Буквата на закона гласи следното: "Територии от разновидност „предимно производствена зона” се застрояват предимно с производствени, складови, административни, търговски и обслужващи сгради и съоръжения. В тях НЕ СЕ ДОПУСКАТ производства с вредни отделяния, като: предприятия на химическата и каучуковата промишленост с отпадъчни технологични продукти; варо-бетонови центрове и асфалтови бази; всякакъв вид леярни за черни и цветни метали."

Разбирате ли за какво става дума? И нито един от общинските съветници не стана да каже една дума по този повод, да попита как е възможно такова нещо. Самата власт казва в прав текст, че законът е погазен. И от това не следва абсолютно нищо.

В същото време родните "патриотични индустриалци" от площадката на КТМ, да не останат по-назад и те, завалиите, напират за промяна на Общия устройствен план на Община Русе с интимната мисъл да боднат няколко комина повече и да почнат да обгазяват от непосредствена близост първите дворове на жителите на Мартен.

Добре дошли в русенската долина на химията!

Фронтално

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари