До последен дъх: Възрастна двойка с Ковид-19 починаха, хванати за ръце

1
Двамата съпрузи се заразяват с вируса в болницата, от който умират едновременно, хванати за ръце
Двамата съпрузи се заразяват с вируса в болницата, от който умират едновременно, хванати за ръце Снимка: Twitter

Двамата са приети в болници със заболявания, които нямат нищо общо с коронавируса, но при хоспитализацията и двамата се заразяват

Любов, която се съпротивлява на смъртта до последния дъх. Образът на последното сбогом на Маргарет и Дерек Фърт, 91-годишна двойка, съпрузи от над седем десетилетия, разтърси Англия. Снимката, направена от дъщеря им Барбара Смит, показва как двамата се държат за ръце от две съседни легла няколко дни преди да издъхнат от усложнения от COVID.

Двамата съпрузи, чиято любовна връзка започва от 14-годишна възраст, са починали в болница "Трафорд" в Давихулме. Те са били приети отделно в други клиники в района, оттам са ги събрали заедно, съобщава местният в. "Манчестър Ивнинг Нюз", предава DarikNews.

Маргарет е приета първа, скоро след нея и Дерек е хоспитализиран.

И двамата бяха в различни центрове, но Дерек успя да уреди прехвърлянето си, за да може да се сбогува с любимата си съпруга.

Смятаме, че тя може да не оцелее“, казали лекарите на Барбара за майка й.

Двамата са приети в болници със заболявания, които нямат нищо общо с коронавируса, но при хоспитализацията и двамата се заразяват. За да издъхнат, но не преди да оставят на света нежна картина как се обича до последната глътка въздух.

Предвид деликатното здравословно състояние и на двамата лекарите не можаха да направят нищо, за да ги спасят: Дерек почина на 31 януари, а Маргарет - три дни по-късно.

 

Heartbreaking moment a couple married for 70 years were brought to see each other in hospital - before they both died with Covidhttps://t.co/1033TqTS8T

— Manchester News MEN (@MENnewsdesk) February 8, 2021

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари