"До моята скъпа Кати": Писмо пристигна повече от 100 години след изпращането му

1

На плика има марка от един пенс с лика на крал Джордж V

Писмо, изпратено през февруари 1916 г., пристига на адрес в южен Лондон повече от 100 години по-късно. Пликът с пощенско клеймо от Бат и с марка от 1 пенс на крал Джордж V пристига в апартамента на 27-годишния Финлай Глен в лондонския квартал Кристъл Палас през 2021 г., но това става ясно едва сега, съобщава Би Би Си, предаде OFF News.

"Бяхме доста изненадани - как е възможно да е престояло наоколо 100 години!", казва Глен.

От Кралската поща заявиха, че не могат да разберат как е станало това.

Отварянето на пощенски пратки, адресирани до друго лице, е престъпление съгласно Закона за пощенските услуги на Обединеното кралство от 2000 г. Въпреки това Глен, който по професия е театрален режисьор, решава, че пликът може да бъде отворен.

"Ако съм извършил престъпление, мога само да се извиня", посочва той.

Според Стивън Оксфорд, редактор на тримесечното издание за местна история Norwood Review, "скъпата ми Кати", до която е адресирано писмото, е съпруга на местния магнат Осуалд Марш.

Осуалд Марш е голям търговец на марки, а писмото е написано по време на почивка в Бат от приятелката на семейство Марш Кристабел Менъл, дъщеря на богатия търговец на чай Хенри Тък Менъл.

В писмото си Менъл признава, че много се срамува от думите си (какво е имала предвид, очевидно никога няма да разберем), и пише, че се е почувствала отвратително заради силна настинка.

"Това е много необичайно и интересно - писмото ни дава възможност да се запознаем с историята на мястото и на хората, живели в Норууд, който е бил много популярно място за богатата средна класа в края на XIX век. Заможните хора са се стичали в Кристъл Палас и е много интересно да разберем подробности за тези, които са се преместили в района", обяснява Оксфорд.

Запитан какво би направил, ако роднини на изпращача или получателя се свържат с него, Глен отговаря: "Това е невероятна част от историята на тяхното семейство, която се е озовала тук. Ако я искат, нека я получат".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари