До месец в Русе ще има първите контейнери за стари дрехи

0
Съдовете са проектирани и произведени специално за целите на разделното събиране
Съдовете са проектирани и произведени специално за целите на разделното събиране

10 метални контейнера за събиране на стари дрехи и текстилни изделия ще бъдат разположени на различни места в Русе

Общината е уточнила всичко с фирмата, пожелала да се заеме с тази дейност, чака се само гласуването на договора на предстоящата сесия на Общинския съвет през април, информира Русе Медиа

Партньор ще бъде дружеството ”М-текс рециклиране на текстил”, което има готовност при необходимост да постави и още контейнери. Съдовете са проектирани и произведени специално за целите на разделното събиране. Всеки един от контейнерите е с ориентировъчни приблизителни размери: височина 2 м, широчина 1 м. и вместимост 1,7 куб. м.

Организирането на разделно събиране на текстил, в т.ч. дрехи, домакински изделия и др. на територията на град Русе ще доведе до намаляване на депонираните отпадъци на територията на общината. Това ще реши проблемите с авариите на сепариращата инсталация, тъй като наличието на текстилен отпадък в съдовете за битови отпадъци води до технически повреди в барабанното съоръжение на инсталацията. Текстилът представлява нерециклируем отпадък от дейността на инсталацията и се депонира на Регионално депо и е 2,42% от общото количество на депонираните отпадъци – около 1 750 тона годишно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари