До къде стигна санирането в Русе?

0
Хората се притесняват, че става много бавно
Хората се притесняват, че става много бавно Видео: БНТ

17 жилищни сгради в Русе се санират в момента.

Те са в различен етап на ремонт, но всички дейности трябва да приключат до края на годината. За още четири блока, които имат конструктивни проблеми, се чакат указания от Министерството на регионалното развитие, предава БНТ.

Миналата година в Русе са санирани 4 блока. Броят на жилищните сгради, които в момента се ремонтират, е 4 пъти по-голям и затова общината така е направила обществената поръчка, че строителните дейности да се изпълняват от различни фирми.

Никола Кибритев – директор на дирекция „Европейско развитие“
„Направихме го и с цел работата да върви по-бързо, защото ако някой има няколко блока, със сигурност ще се забави дейността.“

Въпреки усилията на общината, сроковете на изпълнение притесняват хората. Иванка Андреева от блок „Дилянка“ казва, че работата по тяхната сграда тече вече 2 месеца, пусковият срок е само след 30-ина дни, а има още много за свършване.

Иванка Андреева
„Върви, ама по-бавно, ми се струва.“

Иванка казва, че е доволна – покривът е ремонтиран и още не е протекъл, изграждат се тераси, изолират се стените. За контрола върху качеството разчита на експертите на общината.

Иванка Андреева
„Аз не разбирам от строителство, че да съм забелязала някакви нередности.“

Никола Кибритев каза, че местната управа реагира при всеки сигнал на граждани, освен че разчита на своите контрольори. Понякога проблемите обаче са свързани с промени, които хората сами са правили.

Никола Кибритев – директор на дирекция „Европейско развитие“
„Основно са свързани с неправомерно изградени елементи по фасадата, включително незаконни комини, които подлежат на премахване.“

За следващата година в Русе са одобрени за саниране още 5 блока без конструктивни проблеми.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари