До 20 години затвор за машинистите от Русе

0
Димитър Михнев и Радослав Петков са подсъдими в делото за взрива в Хитрино
Димитър Михнев и Радослав Петков са подсъдими в делото за взрива в Хитрино Снимка: Деян Герговски / ДАРИК

Разпоредителното заседание по делото за Хитрино започна в Шуменския окръжен съд с участието на подсъдимите /машинистите, предизвикали железопътната катастрофа в населеното място на 10 декември 2016 г. - Димитър Ангелов Михнев и Радослав Стоянов Петков, и двамата от Русе/, техните защитници, всички пострадали, които са 29, наследниците на загиналите /седем/ и 14 лица с телесни повреди, вследствие на инцидента в Хитрино.

Всички са редовно призовани. Това съобщи пред журналисти говорителят на Шуменския окръжен съд Стилиян Стилиянов, цитиран от БТА. 

Предмет на делото е престъпление по транспорта, квалифицирано по чл. 343, ал. 4 от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание от 5 до 20 години "лишаване от свобода", уточни Стилиянов. 

По думите му на днешното съдебно заседание ще се разглеждат въпросите дали делото е подсъдно на Окръжния съд в Шумен като първа инстанция, има ли основание за прекратяване или спиране на наказателното производство, допуснати ли са нарушения на процесуалните правила довели до ограничаване на правата на подсъдимите или на пострадалите и техните наследници, дали е възможно делото да протече по реда на особените правила - по съкратеното съдебно следствие.

Ще се обсъжда и дали ще има нови доказателствени искания, дали и кога ще бъде насрочено делото за следващо съдебно заседание, на което ще започне и разглеждане на правния казус по същество, допълни Стилиянов.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари