Дни преди да убие Кристина, Калоян купил кола с прекратена регистрация

0
Калоян застрелял Кристина с пистолета на жената, с която в момента живее на семейни начала
Калоян застрелял Кристина с пистолета на жената, с която в момента живее на семейни начала Снимка: 24 ЧАСА

Калоян застрелял Кристина с пистолета на жената, с която в момента живее на семейни начала

Преди да убие Кристина, бившият ѝ приятел Калоян е купил кола, за да скрие трупа в багажника, съобщава 24 ЧАСА, като цитира източник, запознат с разследването.

Дни преди да я издебне пред офиса, мъжът е търсил автомобил, който е снет от регистрация. Идеята му била разследващите да не могат да го свържат с убийството, когато го намерят.

Калоян вече е осъждан условно за смъртни закани към друга негова бивша приятелка, както и за палежа на колата на новия ѝ любим. Сега мъжът е обвинен за убийството на колежката си Кристина, с която имал връзка преди няколко години.

Двамата работели заедно в телекомуникационна компания. Преди 5 - 6 години се разделили, разказа Георги Трендафилов, който познавал Калоян от 18 години. Мъжът обясни пред медиите, че след това 34-годишният му приятел говорел за Кристина известно време, но я превъзмогнал. Дори имал други гаджета след нея.

Сега живеел на семейни начала с друга дама. С нейния пистолет е извършено убийството на Кристина. Дни преди него Калоян ходил да се упражнява да стреля, сочат данните на разследването.

Последният работен ден на 32-годишната жена бил в понеделник, 3 април. Трябвало да пътува по служба, за което Калоян знаел. Той я издебнал след работа и я застрелял с 2 куршума в тялото. Убийството станало близо до офиса, в който работели. Самият Калоян бил в почивен ден. Преди да зареже трупа до автосервиз в кв. “Захарна фабрика” в София”, мъжът явно е чистил, защото нито в колата на Кристина, нито в тази, в която е открита мъртва, е имало кръв.

Близките на Кристина подали сигнал за изчезването ѝ още същата вечер, защото тя не взела детето си от училище. Момчето навърши 10 години в петък. Жената била официално обявена за издирване на 4 април. Още тогава полицаи започнали да подозират Калоян и го наблюдавали постоянно. В бележка в работата им Кристина дори го посочила поименно като заподозрян, ако нещо ѝ се случи.

"Макар че не е подавала сигнали срещу Калоян, Кристина се оплаквала от него пред неправителствена организация", съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев. Той и главният секретар на МВР Петър Тодоров обясниха, че първоначално разследването било за отвличане. Нямало как да задържат Калоян, без да се намери тяло.

То било открито в четвъртък вечерта. Трупът бил в багажника, който бил напълнен с пяна. Тогава Калоян бил арестуван, докато се возел с жената, с която живее. Тя се представила за военнослужеща. Мъжът отрекъл да има общо с убийството.

От НПО-то, в което Кристина се оплакала, разказаха, че тя се страхувала много. Нямало как да получи заповед за закрила от домашно насилие, защото с Калоян не живеели заедно.

Мъжът е обвинен за предумишленото убийство. Условната му присъда за престъпленията към предишното му гадже и нейния нов приятел е изтекла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Шерлок Холмс
    От така изнесените факти в статията човек може да си направи извода, че убиецът е простичък човечец, елементарни неща не може да съобрази. Особено пък това с пистолета на приятелката си. Отделно с това CV веднага е бил първия и основен заподозрян. Абе просто парче.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари