Днес сме свидетели на сагата „Гешев е наглост“

1
Мракобесието тепърва започва
Мракобесието тепърва започва Снимка: БГНЕС

След сагата „Гешев е радост“, днес сме свидетели на част втора – „Гешев е наглост“. Убедеността на шайката, че именно Гешев трябва да е главен прокурор, за да ги защитава от търсене на възмездие и справедливост, стана ясна на всички. Въпреки съпротивата на гражданското общество и дори много юристи, властимащите са решили, че няма да се вслушват в мнението на народа. Дори много нахално заявиха, че гражданите нямало право да се бъркат. Хайде, големите ни юристи, започнете с началото на Конституцията и вижте кой е суверен на тази държава и в чие име се упражнява властта. Това, че в момента сте докопали кокала, не ви дава правото да отричате народът на България.

Както преди време казах, ВСС избра Гешев и на фона на бакалски сметки. Теглиха по едно око на становищата „ЗА“ И „ПРОТИВ“ и решиха, че след като почти всички държавни органи, подчинени на ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ, са изпратили становища в подкрепа на Гешев, значи той става. Ами не става!

Не става, защото в главния прокурор обществото трябва да има доверие. Че ще брани държавния интерес, а не този на престъпниците, превзели държавата. Че върховенството на закона за него ще бъде на първо място. Че няма да оспорва основни принципи в Конституцията и основите на демократичната държава като разделението на властите. Че няма да си позволява агресия към беззащитните и мазни баданарки към висшестоящите.

Най-накрая – че главният прокурор ще изглежда достойно и с авторитет, а не като селска мутра от начинаещия преход. Само един златен ланец му липсва на врата, за да се впише идеално във всяка една мафиотска групировка. Това не може да е главен прокурор. Човек, който не се е научил как да се облича и как да се държи възпитано и професионално, не може да защитава държавата.

Нищо ново не научихте. И не искате да научите. Гешев успя да обедини България в омразата срещу себе си. Вас това не ви интересува. За вас мнението на народа е без значение, защото ни смятате не за народ, а за матриял! Президентът ви даде възможност за преразглеждане на това срамно и недостойно решение. Вие дори не коментирахте мотивите. Дори не оставихте достатъчно време от самоуважение, преди да наложите със сила решението си. В четвъртък отново под строй и строгият поглед на сегашния главен прокурор ще гласувате отново. Без коментари и без обсъждания.

С този избор съдебната система в България е напълно дискредитирана и компрометирана. Не може и няма как да се допусне подобен човек на този пост. Българите вече не вярват в прокуратурата, не вярват и в съда. Защото вместо професионалисти, достойни и морални хора, се избират „наши хора“, с които да си въртите далаверите и да са най-важното – послушни!

Гешев е наглост! Той съчетава в себе си всички недостатъци на прехода. Заедно с убедеността, че е недостижим и мнението на обществото няма никакво значение, след като управляващата шайка го подкрепя. Мракобесието тепърва започва. След като главният прокурор на една държава е със съмнителни качества и вместо да се бори с престъпността с бели якички, се бори с враговете на правитолствето и ГЕРБ, тази държава кучета я яли, както казва народа!

Затова – ПРИЗОВАВАМ ВСЕКИ ЕДИН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН С ИЗБОРА НА ИВАН ГЕШЕВ, ДА ИЗПРАТИ НА ИМЕЙЛА НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ ДЕКЛАРАЦИЯ, ЧЕ НЕ ГО ПОДКРЕПЯ – НА ЕЛ. ПОЩА: [email protected].

Поне това можем да направим – може и да не се вслушат в нашето мнение, но докато не го кажем, никой няма да научим и да се съобразява с него!
Защото иначе наглостта на Гешев ще носи радост на престъпниците. А ние ще сме просто матриял!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари