Днес от ГЕРБ се смяха на Радослав Василев, дали ще се смеят и в съда?

3
Доведоха държавата до положение на фалит в много области и това им се струва смешно
Доведоха държавата до положение на фалит в много области и това им се струва смешно

Дебатите за гласуване на временна комисия за енергийната криза ще се запомнят с две неща: опитите на ГЕРБ да прехвърли всички вини за корупцията и провала в сектора на президента Радев и премиерното изказване на младия депутат от ПП Радослав Василев, предизвикало смях в залата.

Денят в НС започна с атака на „тежката“ артилерия на ГЕРБ Делян Добрев, Тома Биков, Теменужка Петкова, Александър Ненков, Любен Дилов-син, Христо Гаджев, Костадин Ангелов и още неколцина… по темата енергетика. Иронизиране, подигравки и нескопосани опити за оригиналност от досадилия вече всичколог Дилов-син. За всичко лошо в енергетиката вината бе стоварена върху президента Румен Радев и служебния кабинет. Правителството на Борисов било оставило прекрасно наследство, което било опропастено, пише Емил Азар в коментара си за FrogNews.

Пропагандата от болшевишки тип предизвика депутати от други парламентарни групи да реагират остро, припомняйки колосалната корупция, разяждаща енергетиката през цялото управление на ГЕРБ и Борисов.

Съвсем логична в този момент бе и реакцията на 29-годишния Радослав Василев, народен представител от ”Продължаваме промяната”. Когато излезе на трибуната обаче, младият икономист се смути, а обхваналото го вълнение не му позволи да изрази свободно своята позиция. Попречиха му също смехът и подмятанията от депутатите на Борисов.

Чест прави на Рамадан Аталай от ДПС, който защити младия човек и го окуражи.

Всъщност в 47-то НС има депутати, които са там отпреди Василев да се роди…

От ГЕРБ се смяха, но положението е трагично! И е такова заради тях.

Корупцията и неефективното управление на енергийните дружества са основните проблеми на енергийния сектор в страната. Това трябва да е ясно на всички. Това показва и проучване на обществените нагласи към енергийния сектор по поръчка на „D&D агенция за проучвания и връзки с обществеността”.

Според анкетираните този сектор е най-нереформиран в българската икономика, както и най-уязвим за нездрави външни интереси. Причините за това са много и са свързани най-вече с факта, че в енергетиката става дума за огромни финансови ресурси, зависими от решенията на държавната администрация, което е базисна предпоставка за корупционни практики. При едноличното управление на Борисов, тези практики достигнаха невиждан разцвет. За сметка на милионите българи, разбира се.

Голямата корупция в енергетиката започва, продължава и се поддържа с обществените поръчки. Около 56 % от общия брой на всички процедури за възлагане на обществени поръчки, обявени в енергетиката, са непрозрачни и опорочени. И това е превърнато в практика.

Особено показателно за трагичното положение на този важен сектор е липсата на отговорност. Такава не е търсена нито от контролните органи, нито от прокуратурата, ДАНС и други органи. Което е умишлено прикриване на престъпна дейност, в която са замесени управленци от най-висок ранг.

Държавата от години не създава условия за нормален пазар на електроенергия, което позволява всяко едно решение да бъде корупционно и да е в интерес на кръгове близки до властта.

За подобна престъпна безотговорност наистина трудно се намират думи.

Доведоха държавата до положение на фалит в много области и това им се струва смешно.

Дали ще са толкова весели когато прокуратурата и КПКОНПИ заработят нормално, а не под диктовката на бабаитите-смехотворци от ГЕРБ? Ще узнаем скоро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари