Днес ни очакват облаци и слънце!

0
Постепенно облачността ще обхване цялата страна
Постепенно облачността ще обхване цялата страна

През деня облачността ще обхване цялата страна.

Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните – от 15° до 20°. Атмосферното налягане е близко средното за март и ще се понижава.

Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитирана от Агенция Фокус.

По Черноморието ще облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 7-10°. Температурата на морската вода е 5–6°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. В планините ще е предимно облачно. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 3°.

През първите дни от следващата седмица ще бъде предимно облачно. В понеделник сутринта слаби превалявания от дъжд ще има на отделни места в Западна България, а по-късно през деня и в централните и източните райони от страната. Във вторник, след временно спиране, от югозапад валежите ще се активизират. На повече места и повече по количество ще са в Южна България. Минималните температури ще са с 2-3° градуса по-високи, а дневните ще се понижават и в сряда ще са предимно между 9° и 14°.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари