Днес Леонардо ди Каприо става на 46 години!

0
Ди Каприо редовно дарява средства за различни кампании, сам се заема с организирането на благотворително събития и призовава широката общественост към обръщане на повече внимание за опазване на природата
Ди Каприо редовно дарява средства за различни кампании, сам се заема с организирането на благотворително събития и призовава широката общественост към обръщане на повече внимание за опазване на природата Снимка: ЕПА/БГНЕС

Малко мъже в Холивуд имат такава неустоима харизма и толкова голям талант, подплътен с години на усилена работа. Леонардо е доказвал многократно, че е не просто красиво лице, а един много интелигентен човек, който има своя кауза, бори се за вярванията си и иска да промени света

Леонардо Вилхелм ди Каприо е роден на 11 ноември през 1974 г. В Лос Анджелис в семейството на Джордж ди Каприо и Ирмалин Иденбиркин. Лео е единствено дете. Родителите му се развеждат, когато той е едва на една годинка и майка му поема изцяло грижата за израстването му, разкрива Edna.bg.

Талантът на Лео като актьор се забелязва още в детските му години и въпреки трудното си детство, той започва да се занимава именно с актьорство, като майка му го насърчава и подкрепя.

Леонардо прави силни роли във филмите „Баскетболни дневници“, „Защо тъгува Гилбърт Грейп“ и „Ромео и Жулиета“, но истинската му слава идва с главната роля във филма „Титаник“. Там си партнира с Кейт Уинслет и играе под вещото ръководство на режисьора Джеймс Камерън.

След филма успехът и славата се стоварват със смазваща сила върху Лео. Той трудно понася това, че е обявен за секссимвол и още повече, че всички го възприемат като романтичния му персонаж от „Титаник“.

Въпреки че тази роля не му носи награда, по-късно Ди Каприо печели престижният Златен глобус за най-добър актьор в драматичен филм за превъплъщението си в "Авиаторът" (2004), както и Златен глобус за най-добър актьор в мюзикъл или комедия за ролята си на борсов посредник във "Вълкът от Уолстрийт" (2013). През 2016 година Леонардо ди Каприо печели Оскар за най-добра мъжка роля в "Завръщането".

В свои интервюта той е споделял, че се е стараел да прави всичко възможно, за да докаже, че не е като нежния, влюбен и жертвоготовен емигрант Джак Доусън.

Това означава да скача от красавица на красавица и от връзка във връзка, като и до ден днешен не е успял да се обвърже трайно с никоя жена.

Със страстта си към луди партита до зори и залитането към алкохол и забранени субстанции, ди Каприо си извоюва имиджа на лошо момче и никой в Холивуд повече не смее да го възприема като кротък и романтичен добродушко.

Към днешна дата обаче Лео се е отдал на далеч по-скромен живот, като активно се интересува от екополитика и опазване на околната среда. Редовно дарява средства за различни кампании, сам се заема с организирането на благотворително събития и призовава широката общественост към обръщане на повече внимание за опазване на природата. 

Да му пожелаем здраве, любов и още успехи в киното, с които да ни радва!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари