Днес гласуват оставката на Делян Добрев

0
Добрев все пак остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково
Добрев все пак остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково Снимка: БГНЕС

Днес парламентът ще гласува оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който поиска да напусне Народното събрание след скандалите в Хасково.

Преди дебатите в пленарната зала ГЕРБ няма да има политическо решение по въпроса и макар че Добрев е поискал четири пъти снощи оставката да бъде приета, е възможно това да не се случи, а акцията да се окаже опит за изчистване на имиджа му. След скандалите се разбра, че Добрев все пак остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково.

Единственото решение на парламентарната група на ГЕРБ от снощи е, че днес ще има дебати преди гласуването в пленарна зала. По думите на депутати повечето от тях искат да гласуват "против" оставката, а досега всички областни организации са изпратили декларации в подкрепа на Добрев, за които твърдят, че са спонтанни. Очаква се днес говорителите на ГЕРБ да защитават тезата, че БСП води компроматна война срещу тях.

Делян Добрев обяви, че подава оставка след среща с премиера Бойко Борисов в неделя сутринта, на която депутатът казал на лидера на ГЕРБ, че ще напусне политиката, тъй като не иска този скандал да тежи на правителството, и че няма смисъл да обяснява, че "няма сестра", защото се уверил, че вече не е почтен в очите на хората. Няколко дни преди това се разбра, че роднини и приятели на Добрев работят в община Хасково, което по думите му било "дрийм тийм". В писмо до Борисов кметът Добри Беливанов, от когото ГЕРБ сне политическото си доверие, обаче обвинява областния координатор на партията в кадруване. Скандалът бе наречен от БСП "Кумгейт".

ГЕРБ твърди, че БСП е вербувала кмета, а фирми, свързани с близкия до социалистите бизнесмен Иван Стаматов, санират блокове в Хасково.

Депутатът от "БСП за България" Елена Йончева цитира разследвания, в които се твърди, че шефът на финансовата комисия в Хасково Даниел Гаргов, който е съпруг на братовчедка на Добрев - Росица Гаргова, има участия във фирми, които печелят обществени поръчки в общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари