Дмитрий Песков: Поддържаме отношения и с Палестина, и с Израел

1
Имаме дългогодишни исторически връзки с палестинците, заяви говорителят на Кремъл
Имаме дългогодишни исторически връзки с палестинците, заяви говорителят на Кремъл Снимка: © РИА Новости / Павел Бедняков

Имаме дългогодишни исторически връзки с палестинците, заяви говорителят на Кремъл

След като чеченският лидер Рамзан Кадиров изрази подкрепа за палестинците, Кремъл заяви, че Русия поддържа дипломатически отношения и с двете страни, участващи в конфликта, съобщи Си Ен Ен, цитирана от БГНЕС.

"Имаме дългогодишни исторически връзки с палестинците, продължаваме да насърчаваме контактите, включително на високо равнище. Но в същото време поддържаме отношения с Израел, с която също имаме много общи неща, по-специално големия брой наши сънародници, живеещи в тази държава", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Затова в този случай поддържаме отношения и с двете страни."

На въпрос за естеството на руската подкрепа за палестинците, Песков заяви, че Москва е активно ангажирана с дипломатически усилия и участва в различни формати, търсещи основания за постигане на споразумение. "Възнамеряваме да продължим да полагаме усилия и да играем роля по отношение на съдействието за намиране на път към уреждане", каза той.

Говорителят на Кремъл добави, че датите за обявеното посещение на палестинския президент Махмуд Абас в Москва не са уточнени, но заяви, че посещението е било планирано предварително.

Във видеоклип, публикуван на 10 октомври, Кадиров изрази "пълна подкрепа" за палестинците и предложи изпращането на неговите "миротворчески" сили на мисия за уреждане на конфликта в Израел.

Кадиров също така призова "ислямските, мюсюлманските и арабските страни да направят съвместно изявление в защита на своите мюсюлмански братя" и обвини Запада и Европа за конфликта в Израел.

На 9 октомври Песков изрази значителна загриженост от ескалацията на израелско-палестинския конфликт и призова за мирното му разрешаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари