Дмитрий Медведев: Решението за ареста на Владимир Путин ще има чудовищни последици за международното право

5
Настъпва мрачен залез на цялата система от международни отношения, заяви още Дмитрий Медведев
Настъпва мрачен залез на цялата система от международни отношения, заяви още Дмитрий Медведев Снимка: Getty Images

Настъпва мрачен залез на цялата система от международни отношения, заяви още Дмитрий Медведев

"Решението на Международния наказателен съд (МНС) да издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин ще доведе до чудовищни последици за международното право". Това твърди зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия и бивш неин държавен глава Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС, предаде БТА.

"Решиха да съдят президента (. . .) на една ядрена сила, която не членува в МНС на същите основания като САЩ и като други страни. Очевидно са получили максимално твърда уводна инструкция", написа днес руският политик в Телеграм.

"Практическата ценност естествено е никаква, но благодарим, че са си спомнили за нас. Обаче последиците за международното право ще са чудовищни. Защото това е крах на основите, на принципите на правото. Включително на постулатите, според които отговорността е неотвратима. Сега никой няма да търси никакви международни органи, всички ще се договарят помежду си. Всички глупашки решения на ООН и другите структури ще тръгнат да се рушат. Настъпва мрачен залез на цялата система от международни отношения. Доверието е изчерпано", коментира Медведев.

"Вижте, те казват, "ние сме смели, вдигайки ръка срещу най-голямата ядрена сила". Уви, господа, всички се прекланят пред Бог и ракетите. Човек може добре да си представи използването на хиперзвукова "Оникс", изстреляна от руски кораб в Северно море върху сградата на съда в Хага. Тя не може да бъде свалена, уви. А и съдът е само една мизерна международна организация, а не населението на някоя натовска държава. Така че те няма да започнат война. Те се страхуват. И никой няма да ги съжалява. Така че, граждани съдии, гледайте внимателно към небето...", пише още в Телеграм канала си Медведев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Bonkerz
    Прави са братята Руснаци. Не трябваше да посягат така на лидера им. Но и няма какво да се случи особвно.
  • -1
    3
    Bonkerz
    А относно агресорите на САЩ - в доста от споменатите в предния коментар конфликти е имало резолюции на ООН, и Русия е подкрепила американската агресия... както Хитлер и Сталин се прегърнаха и си поделиха Полша.
  • -6
    2
    Bonkerz
    Загрижил се Медведев за международния ред, хаха. Русия наруши много споразумения и търговски договори. Според меморандума от Будапеща от 1994 г. Русия, САЩ, Обединеното кралство се задължават да зачитат териториалната цялост на Украйна и в случай на агресия да й помогнат да се защити. В замяна Украйна се отказва от притежанието на 1800 ядрени бойни глави........ Сега сульо и пульо, ахмед и мехмед ще искат да се сдобият с ядрено оръжие и риска става огромен. В Европа има 4-5 страни с разположени ядрени ракети, ако Русия стреля Масква и Питер заминават, барабар с децата на руския елит (те повечето за на Запад де). Дъщерята на Путин 5 години летя всяка седмица до Германия, да се люби с някакъв балетист.
  • 11
    1
    младен иванов
    Не съм фен на Русия,нито на Медведев,обаче в случая е прав.Защо обявиха Путин за военнопрестъпник,а мълчат позорно за редица американски президенти,които също са военнопрестъпници.Какво да кажем за техните престъпления във Виетнам,Югославия,Ирак,Либия,Сирия,Афганистан?????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари