Дмитрий Медведев посети сепаратистите в Донбас

1
По указание на Владимир Путин е обсъдил "приоритетните мерки, които трябва да бъдат предприети за гарантиране на сигурността на републиките в Донбас"
По указание на Владимир Путин е обсъдил "приоритетните мерки, които трябва да бъдат предприети за гарантиране на сигурността на републиките в Донбас" Снимка: АП

Посещението му се извършва на фона на подозрения, че Москва подготвя анексирането на големи части от Украйна

Руският експрезидент Дмитрий Медведев и други високопоставени представители на руските власти посетиха вчера проруски сепаратистки регион в Източна Украйна, като призоваха за по-нататъшното му сближаване с Русия, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Това е една от най-големите руски делегации в Източна Украйна от началото на руското нашествие на 24 февруари. Медведев заяви в "Телеграм", че по указание на президента Владимир Путин е обсъдил "приоритетните мерки, които трябва да бъдат предприети за гарантиране на сигурността на републиките в Донбас".

"Особено внимание беше отделено на хармонизирането на законодателството" на самопровъзгласилите се републики с това на Русия, както и на ремонта на инфраструктурата и подготовката на училищата за началото на новата учебна година, добави той.

Освен Медведев в делегацията участваха и заместник-ръководителят на администрацията на руския президент Сергей Кириенко, министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев и шефът на службите за сигурност (ФСС) Александър Бортников.

Медведев беше президент от 2008 до 2012 г., след това министър-председател от 2012 до 2020 г., а в момента е заместник-председател на влиятелния руски Съвет за сигурност. Днес той разговаря в град Луганск с лидерите на луганските и донецките сепаратисти Леонид Пасечник и Денис Пушилин.

Двете непризнати републики се отделиха от Украйна през 2014 г. с подкрепата на Москва и се разшириха благодарение на офанзивата на Русия срещу Украйна тази година. Москва ги смята територии за пълноправни държави, но те не са признати от международната общност, припомня АФП.

Посещението на Медведев се извършва на фона на подозрения, че Москва подготвя анексирането на големи части от Украйна. Сепаратистките власти на изток открито пледират за присъединяване към Русия, а проруските окупационни администрации на юг се готвят да организират референдуми за анексиране, някои от които може да се проведат още следващия месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари