Дизайнер на „Дунавска коприна“ е загиналият при пожар в Русе

0
Два пожара избухнаха в рамките на 12 часа в центъра на Русе, в един и същ район
Два пожара избухнаха в рамките на 12 часа в центъра на Русе, в един и същ район Видео: Русе Медиа

Два пожара избухнаха в рамките на 12 часа в центъра на Русе, в един и същ район, но на съседни улици. За нещастие при единия от инцидентите има жертва – 72-годишен мъж. При другия е прегледана една жена от екип на „Спешна помощ“, но не е пострадала.

Огънят в блока на кръстовището на ул.“Хр.Г.Данов“ и ул.“Княжеска“, който на метри от Училището по изкуствата, е тръгнал минути преди 11 часа. Съседи са подали сигнал на тел.112. „Моя комшийка на първия етаж каза, че има пожар, и аз се качих да видя да не е от моя апартамент. Оказа, че е на втория и излизаше дим“, разказа Яна Александрова, която първа се е обадила по телефона. Жената, както и нейни съседи, бяха разтревожени за домашните си любимци, които са останали в жилищата. По-късно те бяха изведени невредими навън, информира Русе Медиа.

От пожарната са евакуирали трима от живущите в блока, но други от по-високите етажи бяха останали по домовете си. Те надничаха с притеснение от терасите си. Имаше и притеснени хора, които не знаеха дали близките им са излезли от блока, или са останали вътре. За щастие пострадали нямаше.

В същия район, но на ул.“Духовно възраждане“ тази нощ е имало още един пожар. При него е загинал 72-годишен мъж, който е бил болен, трудно подвижен и самотно живеещ. Става дума за известния от близкото минало дизайнер на „Дунавска коприна“ Валентин Борисов – ексцентричен и артистичен по дух.

По разказа на близки, които са се грижели за него, той непрекъснато е пушел, въпреки че е бил на лекарства. Така е станал и пожарът – мъжът се е унесъл с цигарата в леглото, тя е паднала и той се е задушил от дима. Пожарникарите са счупили стъклата на балкона при опита си да влязат вътре, тъй като прозорецът е с решетки. В крайна сметка се е наложило да разбият металната врата на жилището, за да загасят пожара.

В апартамента, който е от стая и кухня, е изгоряло всичко. В пожара е загинало и любимото куче на собственика Лара.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари