Дистанционният офис в планината е все по-предпочитан

0
Компютърни и медийни специалист, мениджъри, представители на свободни професии са преобладаваща част от "лаптопаджийските" лагерници в Пампорово
Компютърни и медийни специалист, мениджъри, представители на свободни професии са преобладаваща част от "лаптопаджийските" лагерници в Пампорово Снимка: iStock by Getty Images

Съчетаване на дистанционен офис в планината и ски ваканция привлича все повече туристи в условията на пандемия, информира Станислав Вангелов, организатор на ежегодни лаптопаджийски лагери в Пампорово и Чепеларе

 През тази зима лагерът е превърнат в лаптопаджийски сезон, приемайки индивидуални туристи и семейства, избрали курорта за прекарване на дните на социално дистанциране без прекъсване на работния ритъм, предава БТА.

Скиорски преходи в планината, посрещане на изгрева по пистите в Пампорово са част от новите занимания за онлайн туристите.

"Пантене" са наречени преходите със ски, заради използваната екипировка, включваща специални автомати за ските, известни като панти. Това е стара технология, позната в Алпите, обяснява Станислав Вангелов. Автоматите панти позволяват на алпийските ски да се използват и за преходи, стигайки с тях до вр. Снежанка или Орфеевите скали, след което туристите се спускат по пистите. По този начин скиорите съчетават красивата гледка от познати местности в Пампорово и преходи без нужда от лифтове. Ски "пантенето" преминава само по писти, така че се избягва рисковото каране през необработени зони, категорични са организаторите.

Компютърни и медийни специалист, мениджъри, представители на свободни професии са преобладаваща част от "лаптопаджийските" лагерници в Пампорово. Съгласно противоепидемичните мерки за спазване на дистанцията, те са или индивидуални туристи, или семейства на ски офис ваканция. Част от тях пристигат с кемпери, след като през тази година вече е осигурена и зона за престой на мобилните жилища.

Екипирани с "панти" и челници за осветяване на маршрута по снежното трасе, работещите скиори от лагера могат да бъдат забелязани и сутрин рано по пистите. Всяка събота до края на ски сезона се организира посрещане на изгрева на пистите, уточняват от лаптопаджийския офис в Пампорово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари