Директорите на училищата и детските градини в Русенско се събраха на новогодишен банкет

35

Събитието се проведе в петък вечер в комплекс "Дунав"

С богата културна програма директорите на училищата и детските градини в Русенско отбелязаха настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Сред гостите на събитието, което се проведе в петък вечер в комплекс „Дунав“, бе и областният управител Анатоли Станев. Той благодари на учителите за дейността им през годината и отбеляза тяхната роля за развитието на обществото. „Образованието е основата на всяка успешна и конкурентоспособна икономика, както и на всяка модерна и просперираща държава“, заяви Станев. „Благодаря ви, че неуморно и с изключителен професионализъм разпалвате искрата на познанието сред младите хора. Сигурен съм, че и занапред ще продължите по един интригуващ и вълнуващ начин да предавате знанията на нашите деца, като същевременно ги възпитавате в ценностите, които си на съхранили като народ“, допълни той. Областният управител сподели още, че в последно време правителството отделя все по-голямо значение на образованието и науката, изразяващо се най-вече в модернизиране на образователната и научна инфраструктура.

От своя страна началникът на Регионалното управление д-р Росица Георгиева благодари на областния управител за човешкото и професионално отношение към гилдията и затова, че винаги срещат подкрепа в негово лице. Тя пожела на присъстващите много здраве и творчески успехи и изрази надежда, че новата година ще бъде по-спокойна. „Нека 2023-а носи удовлетворение на всички и най-вече усмивките да не слизат от лицата ви“, каза д-р Георгиева.

На събитието присъстваха редица директори, заместник-директори и учители, като сред официалните лица бяха още председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, началникът на отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ в Община Русе Таня Тодорова, представители на синдикатите, както и административният директор на лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова, която винаги е съдействала за реализирането на множество инициативи в сферата на образованието. Тя пожела здраве, енергия и несломим дух на преподавателите.

Председателят на Общинския съвет бе категоричен, че в лицето на ръководството на учебните заведения в Русенско винаги среща партньори и отбеляза, че те управляват поверените им институции напълно ефективно. „Сигурен съм, че с ваша помощ и тази от страна на държавата образователната система в Русе ще продължи да се развива“, каза той и пожела здраве и радост в семействата им.

От името на кмета Пенчо Милков Таня Тодорова пожела на директорите и учителите весело посрещане на Новогодишните празници, здраве, както и топлина и уют в семействата.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха възпитаници на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ и деца от вокална група „Слънце“ с художествен ръководител Наталия Константинова.

Единайсетокласниците Ростислав Върбанов и Теодор Димитров, както и десетокласникът Васил Пенев представиха Романс и Полонез от Моцарт, като оригиналът е за три флейти, но възпитаниците на русенското Национално училище по изкуства изумиха аудиторията с преработена версия за флейта, обой и кларнет. Не мина и без някои от най-любимите песни – “Last Christmas” и „Честита Коледа“. Те бяха изпълнени съответно от Никола Желязков и Мариана Петрова от детска вокална група „Слънце“. Тържествената програма приключи с близо едночасов концерт на „Фламинго“. Разбира се като на празник имаше много подаръци и томбола с късмети.

Събитието се реализира след двегодишно прекъсване поради Ковид-пандемията и неговата техническа организация се дължи най-вече на Райна Великова.

Инициативата бе организирана от Съюза на ръководителите в системата на народната просвета в България, Сдружението на директорите в системата на образованието в Република България, както и Синдикалната организация на директорите и помощник-директорите към КНСБ и СБУ-общинска секция.

По последни данни педагогическият персонал в област Русе наброява 2700 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Гражданин
    Пази Боже и от началничката на РУ,и от измисления областен/на какво?/ и от псевдоспонсора.Само едно е липсвало - книгата на Гинес.Та да запише,че сме единствения град,в който началника на РУ е човек не прочела една книга в живота си.В замяна на това е "д-р" и там каквото още.Цяло чудо е,че вместо Полонез от Моцарт не са си повикали чалгаджийка.Нещо не виждам представители на местния бизнес/то и каква полза/.Видно са обидени,че началникът на РУ не им осигури безплатна работна ръка
  • 8
    6
    Отново ли
    Докога едни лечебни заведения със собственик и управител със заплата милион и половина ще се месят навсякъде, включително и в образованието. Този управител е касичка на ГЕРБ, той кадрува и в РУ и къде ли не. Докога това АйШиВи ще бъде пъхана навсякъде. Хвали се със седем магистратури, за повечето от които няма право да учи заради бакалавърската си диплома. Докога партийни креатури?!
  • 12
    5
    Русе
    Административният директор на лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова, която винаги е съдействала за реализирането на множество инициативи в сферата на образованието. Може ли да споделите за кои инициативи става дума . Направете отделна статия по темата . Как една програма "Бързи герои 112 " стига до училищата . Защо изобщо "Медика" ще се намесва в основното средното образованието . Има основни училища които имат фелдшер 3 дни в седмицата останалите два родителите се молят да имат късмет и да не се налага помощ за децата им.
  • 20
    4
    Росен
    Партийни доживотни назначения на нещастни измекяри!Мандатен принцип е нужен!На детските градини са уникални измекярки!
  • 22
    3
    Нагло
    Партийни креатури и тулупи на софра с народна пара, начело с АналТоли и манекенката на кравеферма от РУО. Лик прилика като два стръка иглика.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари