Данаил Ковачев: Русе може да предложи разнообразни възможности за почивка

3

Областната администрация стартира кампания за популяризиране на фестивалите в Русенско

Областна администрация - Русе публикува на интернет страницата си подробна информация за фестивалите и празниците в региона. Общо 54 събития превърнали се вече в традиция за областта намериха място в своеобразната онлайн брошура, която е налична на следния уеб адрес: https://ruse.egov.bg/wps/portal/district-ruse/district/culture/festivals. Тя може да бъде изтеглена в PDF формат. „Считам, че Русе и регионът имат много голям туристически потенциал и могат да предложат разнообразни възможности за почивка“, коментира областният управител Данаил Ковачев. Според него дигитализацията в тази сфера е от съществено значение, защото в днешно време онлайн ресурсите са основният метод за достъп до актуална информация.

Предстои и изготвянето на туристически пътеводител за областта. За неговата подготовка от осемте общини от региона до края на месеца се очаква подробна информация. Желанието на Областната управа е първоначално разработеният актуален туристически пътеводител за Русенско да бъде публикуван в PDF формат и достъпен за свободно ползване на официалната интернет страница на администрацията. На следващ етап, ще се търси възможност както за неговия превод на английски и румънски език, така и за отпечатването и разпространението му.

Инициативата е във връзка с утвърдената Областна стратегия за устойчиво развитие на туризма в област Русе 2020 – 2030 година и Плана за действие към нея. Публикуваната информация ще бъде периодично допълвана и актуализирана.

Припомняме, че от Областната администрация разработиха и уеб-базиран събитиен календар, достъпен на следния адрес: https://teamup.com/ksxza5abw7xt1ecvs8. Той представя актуална информация за събитията в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    9
    123
    От къде го извадиха този мухльо?! Нито визия, нито интелект. Цялата Мара втасала, той за фестивалите в околността се закъхарил... Потрес!!!!
  • 11
    8
    daskal
    Така е. Примерно - офроуд в градска среда или разходка по брега на 45 градуса, където КЪПАНЕТО Е ЗАБРАНЕНО!
  • 16
    7
    Камен Ф
    Марш обратно на село, милиционер
  • 19
    6
    Кон боб яде ли
    Заместникът му , този виден герберски дансаджия, има да го разхожда на къс повод и някой хубав ден да му отреже главата от кръста. ГЕРБ се върнаха и вече само БОГ може да ги отстрани. Мача е свирен за съжаление на почтените хора
  • 14
    5
    Не е захлебил за дрехи
    Хаха, верно да извади мундира! Вехтото костюмче от встъпването не беше негово и явно не му го заеха повече. Има и други оголели нови “ръководители”…
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари