Директорите на Мосад и ЦРУ се срещнаха в петък

2
Основна тема на разговорите е прекратяването на огъня в Газа
Основна тема на разговорите е прекратяването на огъня в Газа

Основна тема на разговорите е прекратяването на огъня в Газа

Усилията за постигане на примирие в ивицата Газа текат, заявиха от канцеларията на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху от името на външното разузнаване - Мосад, предаде Франс прес. И тази агенция, и Ройтерс съобщават, че директорът на Мосад Давид Барнеа се е срещнал с колегата си начело на ЦРУ Уилям Бърнс. Срещата е станала в петък, се уточнява в израелското изявление.

Основна тема на разговорите е прекратяването на огъня, което трябва да бъде последвано от освобождаването на израелските заложници, държани в плен в Газа от радикалното палестинско движение "Хамас", предава БТА.

"Контактите ни и сътрудничеството ни с посредници по преговорите продължават постоянно през цялото време. Полагаме усилия да намалим различията и да постигнем споразумение", гласи изявлението на Мосад, разпространено от офиса на Нетаняху.

Вчера американският президент Джо Байдън каза, че Бърнс е останал в региона, за да продължи разговорите относно примирието. Ройтерс отбелязва, че усилията са били огънят в населената с палестинци ивица Газа да спре преди свещения за мюсюлманите месец Рамазан, който би трябвало да започне днес.

Източник от "Хамас" е казал за агенцията, че "е малко вероятно" делегацията на ислямистката групировка да се върне за преговори в египетската столица Кайро днес. Радикалното палестинско движение обвинява Израел за застоя на преговорите за освобождаването на израелските заложници, за които се предполага, че към момента са 134. Според "Хамас" Израел не дава гаранции за прекратяване на войната и изтегляне на силите си от анклава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари