Директорът на Топлофикация Русе: Не отлагайте проверката на измервателните уреди

3
Ако са с изтекла метрологична проверка, се начислява максимална мощност
Ако са с изтекла метрологична проверка, се начислява максимална мощност

Техническата им изправност гарантира коректно отчитане на потреблението.

“Необходимо е клиентите на проверят техническата изправност на индивидуалните уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят на устройството е без показания трябва да се обърнат към топлинния счетоводител".

Това напомня инж. Севдалин Желев, директор на Топлофикация Русе, предава Дарик Радио. Той обясни, че срокът на годност на топлинните разпределители, монтирани на радиаторите, е 10 години, а водомерите са със срок на метрологична проверка - 10 години.

Инж. Желев допълни, че ако са с изтекла метрологична проверка и не са минали нова или са с неработещи разпределители, съгласно издадените от дружеството предписания, се начислява определената по норматив максимална мощност.

Инж. Севдалин Желев посочи, че преди настъпване на зимния период трябва да се извърши оглед на вътрешната отоплителната инсталация. Повредите или течовете трябва да бъдат отстранени.

При проблем и последващ ремонт във вътрешната отоплителна инсталация е необходимо да бъдем уведомени с цел избягване на нежелани последствия, като например наводнение.

Планираното извършване на ремонти по инсталацията трябва да приключи преди началото на отоплителния сезон, за да се избегне източване на инсталациите след пускането на парното, подчерта инж. Желев. Той обясни, че в противен случай това може да доведе до навлизане на въздух в системата и последващи проблеми.

Директорът на Топлофикация Русе обясни процедурата в случай на проблем във вътрешната инсталация. Инж. Желев обясни първите две стъпки, които задължително трябва да извършат клиентите, за да не възникне по-голяма авария.

Първо, трябва да бъде уведомен домоуправителят.

Второто изискване е упълномощеното лице да потърси съдействие от дружеството за спиране на водата и източване на инсталацията за отопление. Желев напомни, че клиентите трябва да имат предвид, че отоплителната инсталация е частна собственост и повредите могат да бъдат отстранявани само с решение на живущите и за тяхна сметка.

Инж. Севдалин Желев препоръчва да бъде направена топлинна изолация на инсталацията за битово гореща вода, за да се намали изразходваната топлинна енергия от инсталацията за гореща вода, което ще се отрази и с намаляване на цената за един кубичен метър топла вода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Хасан Теца
    Уведомявам ви, аз съм на дърва, ако няма, квото намерим!
  • -1
    3
    Умен
    Тоя ТЕЦ няма ли да го закрият вече? Най безсмислените пари които може да даде някой е на теца. Бездънна яма за пари услуга с никакво качество. Сто пъти профилактика после двеста пъти аварии. Олигофрени
  • 7
    2
    Потребител
    А вие се спрете с това ту спиране, ту пускане на топлата вода, а август половин месец без топла вода. Да не говорим зимата колко пъти прекъсвате отоплението. Иначе неустойки няма да потребителите на ТЕЦ и си вземате париците. Хайде стига с подканяния, хората не са малоумни, а и топлинните счетоводители си имат ангажименти за информирането им. Донтягате вече с писанията си по медиите!!!
  • -1
    1
    Вальо топлото
    Да наслага уреди с дистанционно отчитане, кво седи по цял ден.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари