Директен влак от Русе до Солун

0
Одобриха изграждането на коридор между България и Гърция /Снимката е илюстративна/
Одобриха изграждането на коридор между България и Гърция /Снимката е илюстративна/

Правителството одобри проекта на Меморандум за разбирателство за развитието на железопътната връзка „Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“ между България и Гърция и упълномощи министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да подпише документа от името на кабинета, съобщава пресслужбата на Министерския съвет.

Документът регламентира подготвителните работи и съвместното управление на коридора от двете държави. Проектът предвижда свързването на река Дунав, Черно и Егейско море със скоростен железопътен коридор, както и развитие на пристанищата, които са част от основната ТЕН-Т мрежа.

Включено е изграждането на двойна електрифицирана жп линия с внедрена ERTMS система за управление на железопътния трафик.

С изграждането на коридора ще се постигне пълна мултимодалност чрез комбиниране на пътен, железопътен, воден и речен транспорт.

Проектът е с висока добавена стойност, като се очаква да привлече големи инвеститори от Близкия и Средния Изток, Китай, Русия и други големи пазари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари