Динко остава в ареста

3
Срещу Господин Вълев - Динко ще бъдат повдигнати обвинения за хулиганство и принуда
Срещу Господин Вълев - Динко ще бъдат повдигнати обвинения за хулиганство и принуда Снимка: Facebook

Срещу Господин Вълев - Динко ще бъдат повдигнати обвинения за хулиганство и принуда

Прокуратурата ще поиска постоянното задържане на Господин Вълев, известен като Динко от Ямбол, след видеоклипа, в който той бие и унижава просяк. Това каза ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Маркова каза още, че първоначалната мярка за задържане на Вълев е променена - от 24 на 72 часа. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство и принуда, предаде БНТ.

"Вчера беше установен извършителят Динко Вълев, за което му е предявено обвинение както за хулиганство по смисъла на чл. 325 от НК, така и за принуда. Законодателят предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години. На Динко Вълев взета и мярка за отклонение задържане под стража за 72 часа и предстои изготвяне на искане за вземане на постоянна мярка задържане под стража".

Установен е мъжът, представил се за просяк, както и лицето, записало видеото. Пострадалият е освидетелстван, но няма установени наранявания, посочи Маркова. Тя определи деянието на Динко като изключително цинично,

С изключителна дързост и с явно неуважение към законоприетите норми на поведение. Изразява неуважение към самото общество. Прочетох коментарите в социалните мрежи, голяма част от обществото възприема това поведение на Динко Вълев като един българин с изградено самосъзнание и гражданство, но не считам, че това е начин на поведение и така не биха могли да бъдат разшавани каквито и да е било спорове. Като свидетел на такова деяние би следвало да сигнализира правоохранителните органи

Установено е, че Динко от Ямбол има и предишни провинения, но по-голямата част са висящи производства от частно-правен характер. Става дума за леки телесни увреждания, уточни ръководителят на районната прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    do 2
    и аз така мисля, това че му е ударил няколко шамара, изплюл му се е в лицето е пак малко унижение и му се е разминало с малко, ами ако беше пред 500 човека? и да го видят че е мошеник? по-ли хубаво щеше да му е?
  • 13
    2
    Мунчо
    Да търсиш съдействие, помощ или не дай Боже закрила от прокуратура, полиция и съд е загуба на време, нерви и средства. Пиша това от ЛИЧЕН опит. Аз не харесвам Динко и такива като него, но това което е направил просякът е по-цинично от няколкото шамара, които е получил. Да получаваш пари за състрадание, което не заслужаваш е отвратително. За съжаление в случая Динко е прав.
  • 20
    1
    Гошо куче лошо
    А просяка, за измама ? Че Динко с ЖИ-класата пали лесно, ясно. Че не е необходима саморазправа, ясно. Ами тоя мързел дето е откраднал (защото се дават само на инвалидити) инвалидна количка и мами хората пред магазина, нищо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари