Димо е обезводнен, нахапали го 30 кърлежа

0
Лекарите се чудят как детето е оцеляло близо 5 дни без храна и вода
Лекарите се чудят как детето е оцеляло близо 5 дни без храна и вода

3-годишният Димо е в реанимацията, нахапали го 30 кърлежа и е обезводнен.

Дори лекари с дългогодишна практика смятат, че е чудо как детето е оцеляло близо 5 дни в тия жеги без осигурени храна и вода, пише briagnews.bg.

3-годишният Димо, който близо 5 дни беше издирван край село Смирненски, е настанен в реанимацията на русенската болница. Детето няма съществени наранявания, но по тялото му имало поне 30 кърлежа. Било е и с охлузвания от клони. Тъй като е прекарало много време без вода и храна на високите летни температури, е силно обезводнено. Дори лекари с дългогодишна практика смятат, че е чудо как детето е оцеляло само, без осигурени вода и храна в тия жеги.

На момчето е направен първоначален преглед, взети са му кръв и урина за изследвания, и му е поставен венозен източник, през който да се вливат необходимите медикаменти, нужни за подобряване на неговото състояние. След стабилизирането му ще бъде преместено в отделението по Педиатрия към УМБАЛ - Русе, където ще продължи лечението му.

Случаятна оцелялото близо 5 дни в гората 3-годишно дете изуми русенци и лекари. Както вече съобщихме, изчезналото в понеделник привечер дете беше намерено днес живо в нива край Тетово, след като гората край Смирненски, където се бе изгубило, беше пребродена от над 100 полицаи, пожарникари, доброволци.

Момченцето е от многобройна ромска  фамилия, която живее на палатки в гората край русенското село и бере липов цвят. Когато изчезна, било оставено да го гледа дядо му.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари