Димитър: Заспах жаба, а се събудих принц

1
Вълна от съпричастност към бащата, който сам отглежда детето си във врачанското село Мраморен
Вълна от съпричастност към бащата, който сам отглежда детето си във врачанското село Мраморен

Вълна от съпричастност към бащата, който сам отглежда детето си във врачанското село Мраморен

Трагедиите в семейството на Димитър Димитров са една след друга, но днес той самият предлага помощ на подобни семейства с деца, които имат нужда от специални грижи.

„Много средства стигнаха до нас, аз заспах жаба, а се събудих принц, дъщеря ми е телевизионна звезда. Започнах ремонта на банята, а имам и много друга помощ, която постоянно пристига. Плочки от Бургас днес ще дойдат, както и имам предложение да отидем до Турция за по-кардинално лечение за Дорина“, казва Димитър, цитиран от bTV.

Шест месеца, след като дъщеря му се ражда, лекарите констатират детска церебрална парализа (ДЦП) и епилепсия. Момичето вече е на 13 години, но не може да ходи и почти през цялото време лежи. Преди година починала майка ѝ и бащата вдовец станал всичко за нея.

Мъжът три пъти в седмицата води дъщеря си във Враца в център за деца с увреждания.

Двамата преживяват с 1400 лева - пенсията на Дорина и заплатата на баща ѝ като личен асистент. Мъжът не се оплаква. Понеже разбира от строителство, понякога през лятото се хваща с бригада на обекти и взема момичето със себе си.

Вълната от подкрепа дава сили на Димитър да стъпи на крака. Освен цялата финансова помощ, идва и изключително важното за него предложение детето му да ходи на училище в Дневен център три пъти в седмицата.

„Това ще ми отвори време, в което да завърша ремонта на банята. Изключително съм благодарен на всички, които се отзоваха. Ако има хора с подобен на моя проблем, да ми се обадят и аз вече мога да помагам“, каза бащата на Дорина.

Димитър казва, че докато има сили, ще изпълнява бащиния си дълг, защото животът е изпитание, което понякога не разбираш, но не трябва да се отказваш. Моли се до Коледа да успее да стегне поне малко банята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари