Димитър Ковачевски се срещна с Мануел Сарацин

0
Специалният пратеник на Германия за Западните Балкани е на визита в Северна Македония
Специалният пратеник на Германия за Западните Балкани е на визита в Северна Македония Снимка: Пресцентъра на правителството на Република Северна Македония

Специалният пратеник на Германия за Западните Балкани е на визита в Северна Македония

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се е срещнал със специалния пратеник на Германия за Западните Балкани Мануел Сарацин, съобщи правителствената пресслужба в Скопие, цитирана от БТА.

Ковачевски подчерта значението на резолюцията на германския Бундестаг, която потвърждава силната подкрепа на Германия за влизане на Северна Македония в ЕС с нейната македонска идентичност, език, култура и история, като част от цялостната мозайка на европейската култура. В същото време изрази и очакването, че Германия, като най-голям член на ЕС, ще продължи да играе ключова роля за европейското бъдеще на страните от Западните Балкани”, пише в съобщението.

Подчертавайки, че Северна Македония ще продължи по към ЕС Ковачевски е изразил оптимизъм, че всички политически партии ще се обединят и ще осигурят необходимата широка подкрепа за реализацията на стратегическата цел за членство на Северна Македония в Европейския съюз, а обща констатацията в разговора е било, че "за реализирането на целта са необходими общи усилия, което ще допринесе за значителен напредък и развитие, както и че Северна Македония е изправена пред исторически, неповторим момент, който неминуемо ще доведе до ускорено икономическо развитие и създаване на просперираща европейска държава, която ще даде възможност за по-добро качество на живот на всички граждани”.

На срещата Сарацин е потвърдил силната подкрепа на германското правителство за по-нататъшния напредък на Северна Македония по пътя на европейската интеграция и е препотвърдил очакванията на Германия страната да продължи бързо в тази посока, а решението за конституционни промени, пред които е изправена Северна Македония, е решение страната да стане част от ЕС.

В срещата е участвал и вицепремиерът по европейските въпроси на Северна Македония Боян Маричич.

Сарацин е на посещение в Северна Македония, а по-рано през деня той се срещна в Скопие с председателя на парламента Талат Джафери и с председателя на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари