Димитър Ковачевски: Референдумът за Договора с България вреди на Македония

0
Нямаме нищо против българите да са част от конституцията, но с какво показва България, че е добър съсед
Нямаме нищо против българите да са част от конституцията, но с какво показва България, че е добър съсед Снимка: БГНЕС

Нямаме нищо против българите да са част от конституцията, но с какво показва България, че е добър съсед

Според Ковачевски инициативата на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски преследва "лични и партийни интереси на самия Мицкоски"

Организирането на референдум за Договора за приятелство с България е във вреда на евроинтеграцията на РС Македония. Това каза македонският премиер Димитър Ковачевски по повод решението на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ да проведе референдум за анулиране на Договора за приятелство от 2017 г., който бе подписан от Бойко Борисов и Зоран Заев, предаде БГНЕС.

Според Ковачевски инициативата на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски преследва "лични и партийни интереси на самия Мицкоски". Той припомни, че опозицията не е присъствала в Народното събрание в Скопие и не е гласувала по време на ратификацията на Договора от 2017 г. Ковачевски смята, че тази инициатива няма подкрепа, нито сред гражданите, нито сред опозиционните политически формации".

Подписите за референдума, организиран от ВМРО-ДПМНЕ, ще започнат да се събират утре по обяд, а според изявленията на Мицкоски първи в листите ще се разпишат депутатите от партията.

ВМРО-ДПМНЕ обяви въпроса на референдума по следния начин: „За отпадане ли сте на Закона за ратифициране на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република Македония и Република България“.

Според Мицкоски "македонската идентичност е била атакувана от Договора за приятелство с България и че напредъкът на РСМ в преговорите с ЕС ще зависи от преговорите на историческата комисия". "Нямаме нищо против българите да са част от конституцията, но с какво показва България, че е добър съсед", пита Мицкоски и добавя: "те упорито твърдят, че македонският език на македонците не съществува". Той нарече Договора за приятелство и добросъседство от 2017 г. "отровно дърво".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    русенец
    Тия мизерни копелета да бяха изчакали да изсъхне мастилото върху договора за енергийна помощ, който нашите дупедавци подписаха преди дни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари