Димитър Ковачевски подаде оставка

0
Премиерът на Северна Македония депозира в деловодството на парламента и оставката на цялото правителство
Премиерът на Северна Македония депозира в деловодството на парламента и оставката на цялото правителство Снимка: Dimitar Kovacevski / Facebook

Премиерът на Северна Македония депозира в деловодството на парламента и оставката на цялото правителство

Димитър Ковачевски внесе оставката си като премиер, а с това и оставката на цялото правителство, в деловодството на парламента на Северна Македония.

Пред журналистите, които очакваха този акт, Ковачевски изрази задоволството си от работата на своето правителство и увереност, че след изборите на 8 май отново той ще бъде премиер и същото, европейски ориентирано парламентарно мнозинство ще доведе страната до членство в ЕС.

Талат Джафери е опитен политик, той ще стане премиер на техническото правителство. С опита си като председател на парламента, аз поех тази функция от съвсем различна позиция - управление на корпорации, така че стилът на работа на техническото правителство ще бъде различен, но държавата ще задържи своя стратегически курс на западна ориентация”, каза Ковачевски, предаде БТА.

Оставката си днес трябва да депозира и председателят на парламента Талат Джафери, с което започва и процедурата по избор на техническо правителство, което да подготви предстоящите в Северна Македония избори.

Двете оставки ще бъдат констатирани на заседание на парламента утре, на което трябва да бъде избран и нов председател на парламента. В събота, след като получи от президента на страната Стево Пендаровски мандат за съставяне на техническо правителство, Джафери трябва да внесе в парламента състава и програмата му, а гласуването за кабинета ще бъде в неделя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари