Димитър Илиев: Българският футбол е стигнал до критичен кръстопът!

0
Време е за промяна - млади и енергични хора да влязат с идеи и визия, заяви спортният министър
Време е за промяна - млади и енергични хора да влязат с идеи и визия, заяви спортният министър Видео: bTV

Време е за промяна - млади и енергични хора да влязат с идеи и визия, заяви спортният министър

Българският футбол е стигнал критичен кръстопът и се нуждае от промяна. Това заяви в "Защо, господин министър?" по bTV министърът на спорта Димитър Илиев.

Той коментира и други актуални теми - финансирането на федерациите, реконструкцията на стадиона на ЦСКА "Българска армия", както и разрухата в комплекси като "Червено знаме".

"Българският футбол е стигнал до критичен кръстопът. В момента трябва да вземат решение футболните хора - дали да тръгнат нагоре или да продължат да се спускат надолу. През март месец те няма да правят избор на лица, а на бъдеще. Моят апел към тях е да мислят и да изберат хора, които да ги поведат напред, така че отново да имаме самочувствието на малка, но футболна държава."

"Прекалено много години управление не води до нищо добро. Впиване на властта в една институция не води до нищо добро. За мен е време за промяна - млади и енергични хора да влязат с идеи и визия как да развият футбола. Иначе нищо добро не ни чака."

"Надявам се всеки момент да започне реконструкцията на ст. "Българска армия", допълни Илиев по друга важна футболна тема.

"Ние изсипахме рекордно голям бюджет на федерациите. Тук, естествено, не можем да правим връзка между средствата и медалите. Очаквам добро представяне на нашите олимпийци в Париж. Очаквам нашите състезатели да отидат там без напрежение, защото това проваля спортистите.", продължи министърът.

"Федерацията по вдигане на тежести не получи средства, защото има задължения към НАП. В момента, в който те ги изчистят или сключат споразумение, веднага ще получат финансиране. Бюджетът е заделен и няма кой да им го вземе."

"Ние не сме разследващ орган. Очакваме да излязат резултатите от проверката на президента на федерацията Ариф Маджид, за да вземем мерки. Това, което се вижда обаче по извлеченията от банковата сметка, е че действително има харчове, правени не по предназначение. Трябва да бъдат спокойни всички, които в момента не получават заплата, че в момента, в който се отпуши процесът с НАП, веднага средствата ще бъдат преведени."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    daskal
    Абе важното е да се купуват чужденци. Онова чудо от 1994 г. никога повече няма да се повтори.
  • 2
    1
    Роналдо
    Не го знам чий кондом е този,но в България футбол на ниво не знам да е имало,колко по-зле да стане!?!? Ако не се бием сами с няколко автогола,то друг няма кой да бием! Наборите на дядо ми са по-подвижни от националния отбор!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари