Димитър Главчев: Дори президентът да не дойде на клетвата на новите конституционни съдии, това няма да е фатално

0
Той припомни конституционното дело за избора на съдия Георги Марков, който е оспорен от необходимия брой депутати
Той припомни конституционното дело за избора на съдия Георги Марков, който е оспорен от необходимия брой депутати Видео: NOVA

Той припомни конституционното дело за избора на съдия Георги Марков, който е оспорен от необходимия брой депутати

Който предлага, той преценява всички качества на този, който е номиниран”. Това заяви председателят на Сметната палата Димитър Главчев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS. Повод за думите му е изборът на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии.

Той припомни конституционното дело за избора на съдия Георги Марков, който е оспорен от необходимия брой депутати. Решението по делото потвърждава избора на президента Желю Желев за съдия Марков.

Главчев смята, че дори някой от упоменатите висши държавници да е възпрепятстван да присъства на клетвата на новите конституционни съдии, това няма да опорочи встъпването им в длъжност.

За изхарчените 11 млрд. лева през декември 2023 г. от правителството, председателят на Сметната палата обясни, че са направили проверка на бюджета за 2022 г., където не е открито нищо нередно. „Проверката на изпълнението на републиканския бюджет за м.г. ще бъде направено в срок”, обясни Главчев.

За влизането на страната ни еврозоната той изтъкна, че дългът на България е сред най-малките в този финансов съюз. Едно от изискванията е държавата кандидат да подаде два бюджета от редовно правителство, каза той и заяви очакване правителството да изкара и другия бюджет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Една от най-големите заблуди е, че немското е по-качествено от китайското. Ето - Берлинската стена падна, а китайската държи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари